Op zondag 26 november aanstaande viert het Gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia uit Wijlre het jaarlijks St. Caeciliafeest. Rond 22 november, de gedenkdag van de heilige Caecilia, vieren talrijke muziekverenigingen, koren, fanfares en orkesten die naar haar vernoemd zijn het Caeciliafeest. Zij is namelijk de patrones van muziek, instrumentenmakers en zangers.

Ook het koor van Wijlre viert sinds jaar en dag in deze tijd van het jaar het Caeciliafeest. Tevens wordt dan eer bewezen aan de jubilarissen.

Drie jubilarissen

De feestdag wordt gestart met een mis tot dankzegging. Deze vindt plaats in de St. Gertrudiskerk te Wijlre om 9.30 uur en zal worden opgeluisterd door voornoemd koor. Na de mis krijgen alle kerkgangers de gelegenheid om de jubilarissen te feliciteren en te bedanken voor de jarenlange inzet voor koor en kerkgemeenschap. Mensen die het koor en de jubilarissen een warm hart toedragen zijn van harte uitgenodigd om de mis bij te wonen.

Dit jaar zullen een 3-tal leden in het zonnetje worden gezet, te weten: Kathy Schreurs en Jo Essers, beiden 50 jaar lid van het koor, en Marlies Peters, 25 jaar lid.

Na de mis zullen de koorleden zich naar het verenigingslokaal Hazen-Wijnen begeven, alwaar de jubilarissen een interne huldiging ten deel valt. Hierna is er nog een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje.

- Advertentie -
Vorig artikelExpositie Stichting Heemkunde Tebannet
Volgend artikelParochieraad Mechelen houdt inzameling voor Voedselbank

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in