De viering in het kader van Allerzielen is speciaal voor de kinderen maar iedereen is welkom. We willen onze lieve doden gedenken en een lichtje aansteken in een donkere tijd. Ook kinderen hebben verdriet als hun opa of oma, hun papa of mama of hun vriendje of vriendinnetje dood gaat of iemand anders waar je veel van houdt. Er zijn ook papa’s en mama’s die hun kindje verloren hebben. Tijdens deze viering willen we speciaal aan hen denken en voor hen bidden. Door er te zijn voor elkaar, kunnen we elkaar ook helpen in het omgaan met het verdriet.

Lichtje aansteken

Het is de bedoeling dat de kinderen thuis al nadenken voor wie ze een lichtje wilt aansteken. Op school krijgen de kinderen een blad om de naam op te schrijven van degene voor wie ze een lichtje willen aansteken. De kinderen brengen die blaadjes naar voren tijdens de viering, noemen de naam van hun dierbare en we hangen die blaadjes in de Levensboom. De kinderen krijgen dan een lichtje om aan te steken en dat plaatsen we op de trappen voor het altaar. Ook voor de mensen die het afgelopen jaar in Wijlre zijn overleden steken de kinderen een lichtje aan.

Kinderen doen mee

Tijdens de viering mogen de kinderen ook een voorbede uitspreken. De teksten zijn aanwezig en zullen aan het begin verdeeld worden over de kinderen die dat willen doen. Muzikaal zal de viering worden vorm gegeven door een ensemble van Harmonie St. Gertrudis en door jongerenkoor Galou.

Na afloop van de viering nemen we allemaal onze lichtjes mee naar buiten. Op het plein voor de kerk willen we in een grote kring met een gebed en een gedicht de Lichtjesviering afsluiten. Daarna kan iedereen het lichtje op het graf van een dierbare plaatsen. Het kerkhof zullen we met fakkels of tuinkaarsen verlichten.

- Advertentie -
Vorig artikelKienmiddag voor 65-plussers
Volgend artikelIVN-dagwandeling

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in