Het Heuvelland wordt vandaag overspoeld met een royaal pak sneeuw, variërend van 5 tot 15 centimeter, dankzij een omvangrijk wolkengebied dat zich boven ons land uitstrekt. Het KNMI heeft code geel afgegeven in verband met verwachte gladheid en voortdurende sneeuwval, waardoor verkeer en buitenactiviteiten aanzienlijke hinder kunnen ondervinden.

Ook op de Rijksweg in Gulpen ligt een flink pak sneeuw.

Vanmiddag en vanavond staat Zuid-Limburg een sneeuwval van 5-10 cm te wachten, met plaatselijke uitschieters tot wel 15 cm in de heuvels. Het KNMI raadt aan de website in de gaten te houden voor actuele weersinformatie.

De sneeuw trekt zich pas in de loop van de nacht terug richting Duitsland. Hoewel elders in het land ook sneeuwbuien vanaf de Noordzee worden verwacht, zal de intensiteit daarbij niet opwegen tegen de Limburgse neerslag.

Met het welzijn van leerlingen als prioriteit hebben het Bonnefantencollege en het Sint-Maartenscollege in Maastricht, evenals het Sophianum in Gulpen, proactief besloten om de lessen voorlopig te staken. De scholen benadrukken dat deze preventieve maatregel is genomen met het oog op mogelijke onvoorziene problemen later op de dag, en staat in lijn met hun toewijding aan de veiligheid van de leeromgeving.

In verband met de aankomende sneeuwval en ongunstige weersomstandigheden heeft SJO-Krijtland besloten alle trainingen op de velden te annuleren. De spelers worden vriendelijk verzocht de app in de gaten te houden voor verdere updates. Ook Zwemparadijs Mosaqua in Gulpen sluit om 14.00 uur de deuren.

Voor weggebruikers is extra voorzichtigheid geboden, met aandacht voor de weersomstandigheden. Het volgen van actuele verkeersinformatie en het aanpassen van reisplannen wordt aangeraden. Tevens wordt geadviseerd warm gekleed naar buiten te gaan en voorzorgsmaatregelen te nemen om de impact van de sneeuwval te minimaliseren.

- Advertentie -
Vorig artikelPrins Giel I, prinses Evi en hofnar Teuntje regeren over het Kling Puime rijk
Volgend artikelEpen klaar voor het LVK: Stem Rossi naar de Finale!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in