De gemeente Maastricht gaat haar afvalinzameling verduurzamen door de inzet van elektrische vuilniswagens. De wagens zullen worden gebruikt om het huishoudelijk afval op te halen in de stad en de omliggende dorpen. De elektrische voertuigen zijn milieuvriendelijker en zorgen voor minder geluidsoverlast dan de huidige dieselvoertuigen.

De gemeente heeft de elektrische vuilniswagens aangeschaft om haar doelstellingen op het gebied van duurzaamheid te behalen. Het streven is om in 2030 klimaatneutraal te zijn en een groene en gezonde stad te realiseren. De elektrische vuilniswagens dragen bij aan deze doelstellingen, omdat ze zorgen voor minder luchtvervuiling en minder CO2-uitstoot.

De nieuwe vuilniswagens zijn uitgerust met moderne technologieën, zoals slimme sensoren die de inhoud van de vuilnisbakken meten en doorgeven aan het centrale afvalverwerkingssysteem. Hierdoor kan het afvalinzamelingsproces efficiënter worden gemaakt en kan de afvalinzameling beter worden afgestemd op de behoeften van de inwoners van Maastricht.

De gemeente Maastricht is de eerste gemeente in Limburg die elektrische vuilniswagens inzet voor haar afvalinzameling. Het is een belangrijke stap in de richting van een duurzame en leefbare stad.

- Advertentie -
Vorig artikelGulpen-Wittem komt in actie tegen zwerfafval met Geul Cleanup
Volgend artikelGratis zelftesten en mondkapjes voor inwoners van gemeente Vaals

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in