De Vereniging Maastrichts Aardewerk (VMA) houdt op zaterdag 16 september van 11.00 tot 15.00 uur weer een beurs over het aardewerk dat is gemaakt vanaf ca. 1840 tot eind jaren 1960 in diverse fabrieken in Maastricht. Deze beurs wordt gehouden in het Zorgcentrum Scharwyerveld aan de Daaldersruwe 93 in Maastricht. De toegang is gratis, voor zowel leden als niet-leden.

Meer dan een eeuw aardewerkproductie

De bekendste namen onder het Maastrichts Aardewerk zijn: Petrus Regout, Société Céramique, Sphinx en Mosa. Tot circa 1970 is er serviesgoed en gebruiksaardewerk gemaakt. Helaas stopte de productie toen. De productie van sanitair en tegels ging nog wel door. Meer dan een eeuw aardewerkproductie heeft een ongekende hoeveelheid verzamelitems opgeleverd. Het aardewerk wordt nu verzameld en als vereniging organiseert de VMA daarvoor jaarlijks een aantal beurzen.

Populaire decors

Er zijn een aantal populaire decors onder verzamelaars. Maar soms wijzigt het ook en komt een ander decor opeens in de belangstelling. Al jarenlang zijn de decors Beatrix, Landschap en Butterfly populair. Maar ook het pastel servies of wit aardewerk is een apart verzamelgebied: iedere verzamelaar heeft zijn eigen specialisatie. En dat is wat het verzamelen ook weer zo mooi maakt. Diverse decors in de kleur lila hebben nu de aandacht van veel verzamelaars.

Daarnaast vindt u op de beurzen ook Maastrichts glas van o.a. de Kristalunie. Denk daarbij aan het kleurrijke Carnavalsglas wat nog steeds door velen verzameld en gekoesterd wordt.

Houdt u van oud en antiek servies en glas? Van Boerenbont tot Wellington, van wit tot pastel of prachtig paars servies, van kopjes tot lampetstellen, of zoekt u nog een po? U vindt het op deze beurs. De verkopers hebben enkel en alleen Maastrichts Aardewerk en glas op hun kramen.

- Advertentie -
Vorig artikelMargratens Wijnfeest op zondag 17 september!
Volgend artikelOp vrijdag 6 oktober in Fanfarezaal Berg en Dal: Groot Buuttegala Slenaken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in