Dinsdag 27 september heeft gouverneur Emile Roemer het functieprofiel voor de nieuwe burgemeester van de gemeente Eijsden-Margraten ontvangen. Hiermee is een eerste stap gezet in de procedure die moet leiden tot de opvolger van huidige burgemeester Sjraar Cox. Daarmee wordt deze fase afgerond en zal de advertentie in de Staatscourant worden geplaatst.

Profielschets nieuwe burgemeester

Aan de ambtsperiode van interim burgemeester Sjraar Cox komt een einde. De gemeenteraad van Eijsden-Margraten gaat daarom op zoek naar een nieuwe burgemeester. Om het functieprofiel voor de nieuwe burgemeester voor te bereiden stelde de gemeenteraad afgelopen juli een speciale werkgroep in. Deze werkgroep, bestaande uit de vijf fractievoorzitters ondersteund door de griffie, heeft haar werkzaamheden afgerond en de gemeenteraad een functieprofiel ter vaststelling voorgelegd. 

Wensen inwoners meegenomen

Onderdeel van het proces is een enquête geweest onder de bevolking van Eijsden-Margraten. Deze enquête is door 682 respondenten ingevuld. De uitkomsten zijn meegenomen door de werkgroep bij het voorbereiden van het profiel.

Zoektocht van start

De Vertrouwenscommissie start nu haar werkzaamheden. Daarbij is het streven deze werkzaamheden af te ronden en nog voor de feestdagen de raad aan aanbeveling te doen van de kandidaat.

- Advertentie -
Vorig artikelMergelwandeling Sibbe
Volgend artikelIn gesprek met college Gulpen-Wittem

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in