Het Sprookjesbos in Valkenburg heeft zijn faillissement aangekondigd, wat resulteert in het verlies van 29 banen en een opmerkelijk verlies voor het toeristische stadje na de eerdere sluiting van attractiepark de Valkenier.

De curator, Remco Rosbeek, schrijft een aanzienlijk deel van het faillissement toe aan het ongunstige weer van het afgelopen jaar. Zowel de zomer- als herfstvakanties werden geteisterd door slechte weersomstandigheden, wat een aanzienlijke impact had op de bezoekersaantallen.

Sprookjesbos Exploitatie BV nam het attractiepark in 2019 over en werd onmiddellijk geconfronteerd met de gevolgen van de Covid-19-pandemie in 2020, wat resulteerde in een gedwongen sluiting en ernstige financiële verliezen. In de daaropvolgende jaren werd er aanzienlijk geïnvesteerd in het moderniseren van het verouderde park, waardoor de financiële reserves beperkt waren om het tegenvallende seizoen van 2023 op te vangen.

“Normaal gesproken verwelkomde het Sprookjesbos gemiddeld 750 bezoekers per dag,” verduidelijkt de curator. “Echter, in afgelopen seizoen waren er dagen waarop het aantal bezoekers nauwelijks de honderd bereikte.”

Ondanks overwegingen om tijdens de kerstdagen open te blijven, zijn ongunstige weersvoorspellingen de reden waarom het geplande kerstevenement is geannuleerd. Het park meldt op de website dat ‘de sprookjesfiguren verdwaald zijn’ en het kerstfeest niet doorgaat.

Rosbeek blijft hoopvol op zoek naar een mogelijke overnamekandidaat voor het Sprookjesbos om te voorkomen dat de attracties worden ontmanteld en verkocht. Hoewel een verkoop tijdens de kerstperiode moeilijk lijkt, zal hij na de feestdagen actief blijven zoeken naar opties.

De 29 medewerkers van het Sprookjesbos werkten deels op oproepbasis en worden getroffen door de sluiting van het park.

- Advertentie -
Vorig artikelOnline informatieavond voor elektrische deelauto’s in Gulpen-Wittem
Volgend artikelHotelproject Croix de Bourgogne in Valkenburg: Rigoureuze tijdsplanning met boetes bij overschrijding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in