De herbouw van het hotel langs de Geul aan het Theodoor Dorrenplein in Valkenburg moet uiterlijk binnen twee jaar na de start van de bouw in januari 2024 zijn voltooid. Voor elke dag dat de bouw langer duurt, moet projectontwikkelaar Croix de Bourgogne BV, een dochteronderneming van initiatiefnemer 2Rocks, een boete betalen.

De gemeente Valkenburg heeft geweigerd om de bouwtijd te verlengen, ondanks een verzoek van de ontwikkelaar om deze met een halfjaar te verlengen van vierentwintig naar dertig maanden. Het college van B en W wil voorkomen dat de projectontwikkelaar deze versoepeling gebruikt om later met de bouw te beginnen en houdt vast aan de oorspronkelijke afspraak om direct na de drukke kerstperiode te starten.

De boete voor het overschrijden van de bouwtermijn is op verzoek van de projectontwikkelaar verlaagd van 1000 euro naar 500 euro per dag. Wethouder Wim Weerts erkent dat dit bedrag meer in lijn ligt met de gebruikelijke boetes bij projecten van vergelijkbare omvang in de bouwwereld.

Recentelijk is de verkoop van de bouwgrond op de hoek van het Theodoor Dorrenplein en de Gosewijnstraat door de gemeente aan Croix de Bourgogne BV afgerond, terwijl de vergunningen onherroepelijk zijn verleend. Hierdoor staat niets de herbouw van het voormalige hotel in de weg, dat zwaar beschadigd raakte tijdens de bevrijding van Valkenburg in september 1944 en kort daarna werd gesloopt.

Om de exploitatie van het herbouwde hotel mogelijk te maken, zal Croix de Bourgogne elders aan het plein nog twee dependances bouwen, waarvan één op de plek van het afgebroken pand Zink achter het VVV-kantoor. Het oorspronkelijke plan om beide bijgebouwen te voorzien van een mergelgevel is vanwege financiële redenen aangepast en deze kenmerkende gevels zijn geschrapt.

- Advertentie -
Vorig artikelNa Valkenier opnieuw klap voor Valkenburg: Faillissement Sprookjesbos
Volgend artikelWoningrevolutie in Sibbe/IJzeren: Een verrassende toekomst in het vooruitzicht

2 REACTIES

  1. gewoon een vraag voor nieuwe hotel Valkenburg zijn er vacatures technische dienst betrokken bij de bouw om een verder te kunnen en gasten bij in gebruik ook tevreden kunnen houden.

    • Hallo Marco, daar hebben wij geen informatie over ontvangen. U kunt het beste even contact opnemen met Hotel Croix de Bourgonge.

      Met vriendelijke groet,

      Youri Noteborn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in