Een recente interessepeiling uitgevoerd in november 2023 in de gemeente Gulpen-Wittem heeft bemoedigende resultaten opgeleverd met betrekking tot de acceptatie van elektrische deelauto’s binnen de gemeente. Met 258 deelnemers aan de enquête is er een aanzienlijke interesse vastgesteld om deel te nemen aan het concept van deelauto’s. Deze bevindingen markeren het begin van een nieuwe fase, aangekondigd door de aankomende online informatieavond op maandag 22 januari 2024 om 20.00 uur.

Uit de cijfers van de interessepeiling blijkt dat bijna een derde van de respondenten geïnteresseerd is in elektrisch autodelen met buurtgenoten. De voornaamste drijfveren achter deze interesse zijn de verwachte kostenbesparingen en de wens om een bijdrage te leveren aan het milieu. Onder degenen die minder interesse toonden, gaf het merendeel aan hun eigen auto intensief te gebruiken. Opvallend was ook de bereidheid onder de respondenten om het elektrisch autodelen in de buurt te promoten, waarbij 29% aangaf te willen helpen om dit initiatief te ondersteunen.

De deelauto wordt gepresenteerd als een ideale optie voor diegenen die overwegen hun tweede auto weg te doen of zelfs voor zij die overwegen hun eerste auto te verkopen. Iedereen met een geldig rijbewijs kan deelnemen aan dit programma. Het rijtegoedenmodel biedt verschillende opties, zowel voor incidentele als intensieve gebruikers, met aangepaste rijtegoeden en bijbehorende uurtarieven. Voor geïnteresseerden in Mechelen en Wijlre zijn er reeds deelauto’s beschikbaar, waardoor zij nu al kunnen deelnemen aan dit initiatief. Meer gedetailleerde informatie over de beschikbare mogelijkheden is te vinden op www.onzeauto.com/samen/gulpen-wittem.

Om deel te nemen aan de aankomende online informatieavond op maandag 22 januari, kunnen geïnteresseerden zich aanmelden via samenslimrijden@onzeauto.com. Een link voor deelname wordt na aanmelding verstrekt. Voor verdere vragen of informatie over dit initiatief, staat OnzeAuto beschikbaar via samenslimrijden@onzeauto.com.

- Advertentie -
Vorig artikelGemeente Gulpen-Wittem nodigt uit voor traditionele nieuwjaarsbijeenkomst in Kloosterbibliotheek
Volgend artikelNa Valkenier opnieuw klap voor Valkenburg: Faillissement Sprookjesbos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in