Wil jij iets doen tegen wateroverlast in Zuid-Limburg? Dat kan! Want kleine maatregelen dichtbij huis kunnen al een groot verschil maken. Maar daarvoor zijn mensen nodig die graag iets doen in plaats van afwachten. Die hun talent willen inzetten en het heft in handen nemen.

Nieuwsgierig wat jij kunt doen? Kom op zaterdagochtend 22 april om 10.00 uur naar de marktplaats van Natuurkracht in Ransdaal. Ontdek wat er allemaal gaat gebeuren en hoe jij daarbij kunt helpen.

Wat is Natuurkracht?

Aanleiding voor Natuurkracht is de overstroming van 2021 in het Geul- en Gulpdal. Dit nooit meer! Daarom hebben verschillende Limburgse natuurorganisaties en de Postcodeloterij de handen ineen geslagen. Er zijn maatregelen nodig om de regen beter op te vangen. Grote maatregelen, maar ook kleine. Want inwoners kunnen zelf ook bijdragen. Door bijvoorbeeld de tegels uit hun tuin te halen. Of meer bomen in de straat te planten.

Geen natuurkenner?

Geeft niet! Natuurkracht heeft jou ook dan nodig. We hebben al een mooie groep aan enthousiaste groene vrijwilligers die alles weten van bomen en planten. Maar we kunnen zeker nog meer handen gebruiken. Mensen die kunnen organiseren, ontwerpen, plannen, graven, tillen, bouwen of gewoon enthousiast en creatief zijn en graag willen helpen. En natuurlijk ben je ook heel erg welkom als je wel een natuurkenner bent.

Wat te doen?

In het najaar zijn er een maand lang allemaal activiteiten. Wij zoeken mensen die een activiteit willen organiseren of gewoon mee willen helpen. Iets voor jou? Kom dan naar onze marktplaats op 22 april in Lubosch Land (Ransdalerstraat 28 te Ransdaal) en hoor wat we gaan doen. Je ontmoet daar onze enthousiaste Natuurkracht vrijwilligers die je meer kunnen vertellen.

Aanmelden

Laat even weten als je naar de Marktplaats komt door je vóór 17 april aan te melden via de website van IVN: https://www.ivn.nl/provincies/limburg/natuuractiviteiten/natuurkracht-marktplaats/. Ken je mensen die misschien ook interesse hebben? Neem ze mee naar de Markplaats, zodat ze kennis kunnen maken met Natuurkracht. En zien waar ze kunnen helpen.

- Advertentie -
Vorig artikelThema Vastenactie 2023: Mensen onderweg
Volgend artikelNatuur- en wandelgebied de ‘Geulwei va Partey’ officieel geopend

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in