Een nieuw boek getiteld “Rosies zonneschijnmedicijn” belicht het leven met diabetes type 1 vanuit een persoonlijk perspectief. Het boek werpt een licht op het eerste jaar na de diagnose van een 8-jarige dochter.

Met een diepgaande wens om anderen te inspireren en steun te bieden aan gezinnen die met dezelfde aandoening te maken hebben, heeft de auteur besloten dit verhaal vast te leggen. “Rosies zonneschijnmedicijn” biedt niet alleen inzicht in het dagelijkse leven met diabetes type 1, maar belicht ook hoe het gezin omging met deze ongeneeslijke auto-immuunziekte.

De boekpresentatie staat gepland op 20 april in de bibliotheek van Heerlen. De keuze voor Heerlen werd gemotiveerd door de aanwezigheid van het kinderdiabetesteam van het Zuyderland ziekenhuis, waar het gezin regelmatig kwartaalcontroles ondergaat. Hoewel de auteur en haar dochter in Mechelen wonen, waar laatstgenoemde momenteel in groep 8 van BS Witheim zit en van plan is om het volgende schooljaar naar Sophianum te gaan, is Heerlen de symbolische thuisbasis voor deze belangrijke mijlpaal.

Het boek, dat deze week werd gelanceerd, is nu verkrijgbaar bij Primera in Gulpen voor een prijs van €23,95. Voor meer informatie over het boek en een kijkje op de omslag, kunnen geïnteresseerden terecht op de website van de auteur via de volgende link: Rosies zonneschijn medicijn – planet pilgrims.

“Rosies zonneschijnmedicijn” belooft niet alleen een bron van inspiratie te zijn voor velen, maar ook een belangrijk middel om bewustwording te creëren over deze chronische aandoening en de impact ervan op gezinnen.

- Advertentie -
Vorig artikelStichting Goede Doelen Week Margraten gaat van start met collecteactie
Volgend artikelGemeente Valkenburg aan de Geul en Bosgroep Zuid Nederland ondertekenen 10-jarige beheerovereenkomst voor natuurgebieden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in