Sinds jaar en dag maakt Visit Zuid-Limburg routes voor allerlei doelgroepen. Vanwege de nieuw geopende Visit Zuid-Limburg Experience Heerlen-Parkstad, die conceptmatig geheel gebaseerd is op de 5 tijdlijnen van de regio, is opnieuw aandacht gegeven aan de kracht van Voerendaal. Naast een rijk Romeins verleden, zijn in Voerendaal ook sporen van de Middeleeuwen te vinden. Denk aan de vier indrukwekkende kastelen en het op mysterieuze wijze verdwenen kasteel Dammerscheidt die herinneren aan deze periode. Om het Middeleeuwse verleden in Voerendaal beleefbaar te maken is binnenkort ‘de Middeleeuwse wandelroute’ – met verschillende (speelse) elementen – beschikbaar voor iedereen die een wandelroute langs de kastelen wil maken. Met audiofragmenten, speciale rondjes voor kinderen of door de gehele wandeling van 8,5 km te lopen. Op zondag 12 september a.s. is jong en oud welkom tijdens de officiële lancering van de route die dan ook gratis te verkrijgen is.

Audiofragmenten

Als je denkt aan kastelen, dan denk je aan ridders. Meesterverteller Marc Hermans is in de huid van Ridder Kuno gekropen en neemt je in 8 audiofragmenten mee op pad in Voerendaal. Hij wijst je de weg, vertelt verhalen uit zijn leven, zijn liefde, de bourgondische leefstijl en de gebruiken in Middeleeuws Voerendaal. Sluit je ogen, luister en je waan je zo terug in de tijd.

Route(s) voor alle leeftijden

De Middeleeuwse route is in totaal 8,5 km lang geworden. Om de route ook toegankelijk te maken voor gezinnen met kinderen zijn er twee lussen ontwikkeld, het ridder- en het roversrondje. Je kunt de lussen natuurlijk ook combineren tot één avontuurlijke wandeling. Wandel over spannende paadjes, kijk of je goed je evenwicht kunt behouden op de stapstenen, bewonder de kastelen en ga op zoek naar de schat. De kids speuren onderweg naar antwoorden op de raadsels of gaan op zoek naar een verstopte cache in het bos. Aan het einde van de wandeling ontvangen ze een welverdiende beloning.

Opening 12 september

Lijkt het je leuk om de Middeleeuwse Kastelenroute te wandelen? Kom dan naar de opening op zondag 12 september om 14.00 uur bij Hoeve Cortenbach (Cortenbach 2, te Voerendaal). Voor kinderen is er van alles te beleven. Van Middeleeuwse spellen, passende muziek tot aan een Middeleeuwse act en een rondleiding om 13.00 uur en 15.00 uur door de Heemkunde vereniging. Na de officiële opening rond 14.30 uur is er gelegenheid om op pad te gaan met de verteller van de audiofragmenten – Marc Hermans. Hij neemt je mee over een van de twee lussen en vertelt dan live het verhaal van Ridder Kuno.

Verkrijgbaarheid route

De route, informatie over de kastelen, toegang tot de audiofragmenten, de speurtochtvragen en de geocache zijn allemaal terug te vinden in de hiervoor gemaakte vouwfolder. Tijdens de opening is deze folder gratis verkrijgbaar. Daarna is deze te verkrijgen voor € 2,- bij o.a. de Visit Zuid-Limburg Experience Heerlen-Parkstad in het Maankwartier, maar ook via de webshop (visitzuidlimburg.nl/webshop). In Voerendaal is de folder verkrijgbaar bij diverse ondernemers langs de route, maar ook bij het Servicepunt Visit Zuid-Limburg Voerendaal Het Kaeshuys (Furenthela 14).

- Advertentie -
Vorig artikelVerzet tegen afsluiting hoofdverbindingsweg naar Gulpen neemt toe
Volgend artikelHubertusmarkt 2021 gaat niet door

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in