Toneelvereniging Onder Ons Wijlre is in het voorjaar van 2021 vol goede moed begonnen met repeteren aan een nieuwe voorstelling voor de jaarlijkse najaarsproductie. Maar in de aanloop daar naar toe heeft de spelersgroep veel last gehad van de coronabeperkingen.

De regels veranderden vaak en stelden de groep steeds opnieuw voor uitdagingen. Soms vielen spelers tijdelijk uit vanwege quarantaineregels of kon en niet worden gerepeteerd vanwege de lockdown. Besloten werd om de voorstelling te verplaatsen van november 2021 naar maart 2022. Misschien zou het dan wel lukken, als niemand ziek zou worden.

De lockdown van december 2021 en januari 2021 betekende dat opnieuw veel repetities uitvielen. Medio januari 2022 hebben leden, spelersgroep en regisseur overleg gehad over de geplande productie van half maart 2022. Veel regels waren onduidelijk en op basis van de beschikbare informatie moesten we een beslissing nemen. Redden we het om het repetitieproces goed af te ronden in een korte periode na een aantal onderbrekingen in het half jaar ervoor? Kunnen we onze bezoekers wel ontvangen of mogen we maar voor een derde van het normale aantal spelen? Welke sfeer bieden we onze bezoekers met een heel beperkt aantal? Uiteindelijk hebben we toen besloten dat we de geplande voorstellingen van maart 2022 gaan annuleren. Het is bizar om dan amper een maand later te moeten ervaren dat alle coronamaatregelen worden afgeschaft en in maart de zaal weer vol zou kunnen zitten. Het is niet anders.

Nieuwe start in 2022 !
We hebben besloten om een nieuwe start te maken in 2022 met een aantal andere activiteiten. De toneelvereniging zal deelnemen aan “Wielder in bewaeging” op zondag 3 april. Na de coronatijd presenteren de Wijlrese verenigingen zich aan haar bewoners en geïnteresseerden. Daarmee hopen de verenigingen ook nieuwe leden te werven. Toneelvereniging Onder Ons zal een aantal keren die zondagmiddag een korte eenakter opvoeren. We spelen “Wae mulk de geit” en mogen te gast zijn op de Wielderhof bij mevrouw l’Ortye. Nadere informatie volgt nog de komende tijd. Toneelvereniging Excelsior uit Kerkrade viert dit jaar haar 100-jarig bestaan en organiseert in dat kader een Locatietheaterfestival. De Wijlrese de toneelvereniging doet daar ook aan mee op 8 mei. Het wordt een ander spel dan u van ons gewend bent , want we spelen op locatie maar ook met de locatie! Het thema van de locatie is ook het thema van ons spel: melancholisch, maar ook actueel en hoopvol. Daarna gaan we plannen maken voor onze najaarsvoorstelling. Hopelijk kunnen we dan plannen maken. Voorlopig richten we onze blik op oktober 2022. We mogen weer spelen en hebben er zin in! Hopelijk kunnen we u ontmoeten bij een van onze voorstellingen komende tijd. Blijf gezond!

- Advertentie -
Vorig artikelZijActief Mechelen
Volgend artikelStart nieuwe beweeggroep Sportief Wandelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in