In een prachtig gekleurde narrentempel in Slenaken, die tot de laatste plaats gevuld was, zijn tijdens de bijzonder geslaagde jeugdzitting op zondag 4 februari 2024 Mathias Jacobs en Jolie Lennarts uitgeroepen tot nieuw jeugdprinsenpaar van JCV De Durchdrieverkes

Zij worden dit jaar bijgestaan door minister Nanne Delfos en hofnar Ricky Wante. Vóór de proclamatie werd het zeer talrijk publiek een keur aan optredens gepresenteerd. Heel wat jeugdig talent uit het Durchdrieverkesriek zetten hun beste beentjes voor. Na de proclamatie, die dit jaar als een rode draad door de zitting liep, kwamen uiteindelijk prins Mathias I, prinses Jolie, minister Nanne en hofnar Ricky als nieuwe heersers van de Durchdrieverkes tevoorschijn.

LC Jonge nam de zaal tijdens pauze helemaal mee in de polonaise. Na de proclamatie werd jubilaris René Grooten in het zonnetje gezet voor zijn 3 x 11 jarig jubileum bij de Durchdrieverkes. Dank aan iedereen voor zijn of haar medewerking aan deze jeugdzitting. Deze dank geldt ook de inwoners van Slenaken voor hun bijdrage aan de jeugdcarnavalsactiviteiten tijdens afgelopen november.

Carnaval bij JVC De Durchdrieverkes

Zaterdag 10 februari begint carnaval voor de Durchdrieverkes met een carnavalsmis om 19.30 uur in de parochiekerk van Slenaken. Daarna start om 20.11 uur in de fanfarezaal de receptie waar gelegenheid is om de nieuwe hooglustigheden en jubilaris René Grooten te feliciteren.

Aansluitend volgt een spetterend carnavalsfeest m.m.v. Duo Fal en Fer en Sven ohne Girls. Verder zal de Zaate Fanfaar de nodige carnavalsklanken laten horen, evenals DJ Christoa.

Dinsdag 13 februari trekt vanaf 14.11 uur de optocht door Slenaken. Er zal gestart worden vanaf de Kerkdelstraat. Aansluitend is er natuurlijk in de fanfarezaal m.m.v. D’r Tim, de Zaate Fanfaar en DJ Christoa een springmiddag. En op Aswoensdag 14 februari blikken we tijdens het Hieringbiete vanaf 20.00 uur bij Gasterij Berg en Dal terug op de carnaval. Alaaf!

- Advertentie -
Vorig artikelExtra kaarten voor Auwwieverbal in Valkenburg, maar beperkt beschikbaar
Volgend artikelAlcohol hoeven ze – wat mij betreft – niet duurder te maken! – Floor Geelen aan het woord

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in