Afgelopen zondag 17 maart mochten wij ons seizoen weer aftrappen met het patroonsfeest van St. Joep. Traditioneel startten wij deze dag met een Heilige Mis ter ere van onze patroonheilige. Deze mis stond geheel in het teken van onze vereniging, waarbij het klaroenkorps op deels unieke wijze de mis muzikaal opluisterde. Ook onze jeugdleden hadden door onze klaroenblazers een rol tijdens de Mis via het lezen van de voorbeden. Na de mis werd op het kerkhof The Last Post gespeeld en werd er gebeden voor de overledenen. Na de mis ging het in marstempo naar Hotel Restaurant Cuba-Libre voor een goed verzorgde kop koffie of thee met broodjes. Na een goede versterking van de innerlijke mens marcheerden wij nog een extra rondje door het dorp, immers dit was een geschikte gelegenheid om ons weer na de winter in volle trots te presenteren.

Vervolgens eindigden wij bij ons schutterslokaal Café Restaurant Bergzicht. Hier kregen de leden die voor het eerst geüniformeerd met St. Joep meegaan het traditionele drupke aangeboden. Waarmee zij officieel binnen de vereniging zijn ontgroend. Onze beschermheer en het Koningspaar trakteerden onze schutters op een drankje en tevens werd het beste jeugdlid van 2023 bekend gemaakt. Door het klaroenkorps werd hiervoor Zoë Kusters gekozen! Na het officiële gedeelte bleven de schutters nog een paar uurtjes bij Bergzicht om deze dag goed af te sluiten.

Limburgse Kampioenschappen Solisten

Afgelopen zondag, 10 maart, namen maar liefst 5 solisten (allen op kleine trom) van onze vereniging deel aan de Limburgse Kampioenschappen in het ’t Westhoes te Kerkrade. Op deze mooie locatie lieten onze jonge talenten zich weer van hun beste kant zien en horen. Er was door de leiding weer bijzonder veel moeite gedaan en hard gewerkt om een goede indruk achter te laten.

Mooie resultaten

Het bestuur van de schutterij St. Joseph Vijlen vindt het fantastisch om te mogen vermelden dat wij dit jaar maar liefst twee Limburgse kampioenen in ons midden hebben gekregen. Eva Schins behaalde 88 punten in de jeugddivisie op de kleine trom. Zij scoorde hiermee het hoogste aantal punten op dit onderdeel. Deze jonge dame mag zich dus Limburgs Kampioen noemen. Een andere jonge dame, Zoë Kusters, behaalde 87 punten in de 5e divisie. Ook zij behaalde hiermee de Limburgse titel!

Ook onze andere drie solisten behaalden goede resultaten. Zo verwierf Joël Germann 84 punten in de 5e divisie, en Gioya van Wezel 87 punten in de 4e divisie. Bovendien behaalde Kiana van Wezel 86 punten in de 3e divisie. Alle solisten zijn hiermee geplaatst onder de vlag van de KNMO voor de Nederlandse Kampioenschappen, die op 8 juni in Maarheeze worden gehouden. Dit omdat zij allemaal 85 punten of hoger gescoord hebben tijdens de Regionale of Limburgse titelstrijd.

- Advertentie -
Vorig artikelPaasviering Ouderen-Sociëteit
Volgend artikelMet High Tea, High Beer of High Wine: Fanfare St. Franciscus Reijmerstok presenteert Muzikaal Brits Spektakel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in