Vorig jaar brachten Visit Zuid-Limburg en de Gemeente Gulpen-Wittem, in samenwerking met Heemkunde Wahlwiller en Wim van der Hoeven †, een mooie folder uit met daarin twee wandelingen langs herdenkingsplaatsen uit de Tweede Wereldoorlog.

IVN-Eys nodigt u uit om een van deze wandelingen, mét wat groene zijpaadjes, mee te lopen. Wij kunnen nu in alle vrijheid genieten van het prachtige landschap in onze gemeente. Op verschillende plaatsen staan we stil bij monumenten voor jonge vliegeniers, die voor ons die vrijheid hebben bevochten en dat met hun leven moesten bekopen. Ook passeren we andere plaatsen, die herinneren aan die barre tijd. Het doet ons beseffen hoe mooi, maar ook hoe kwetsbaar ons leven en onze vrijheid zijn.

Start op parkeerplaats

We starten op de parkeerplaats bij het klooster van Wittem, tegenover de ingang van de kerk om 12.30 uur. We wandelen richting Wagelerbos, Mechelen en Partij. Rond 16.30 uur verwachten we terug te zijn. Het is een stevige wandeling van ca. 11 km. met een paar flinke klimmetjes erin, maar u krijgt er prachtige uitzichten voor terug. Bij de diverse herdenkingsplaatsen maken we gebruik van de bij de folder horende informatie. Zorg voor stevige wandelschoenen en eventueel een wandelstok. Ook wat eten en drinken voor onderweg is aan te raden.

De wandeling is gratis en zowel bestemd voor leden als niet-leden van IVN-Eys. Aanmelden niet nodig, maar mag natuurlijk wel, dit via wandelwerkgroep@ivneys.nl.

Nadere inlichtingen over de wandeling zijn te verkrijgen bij Gerard Nabben (via tel. 043-4502478), of Constance Kerremans (tel. 043-4506270, 06-21870967, wandelwerkgroep@ivneys.nl).

- Advertentie -
Vorig artikelGemeentebestuur ook aanwezig op 4 mei tijdens herdenking bij Joods Monument in Gulpen
Volgend artikelOnderhoud wegkruisen in uitvoering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in