Op zaterdag 15 januari was het zover, de eerste online kinderzitting in geschiedenis van de Mechelse carnaval en wie weet hoe ver daarbuiten. De reden hiervoor was alom bekend, dus hadden bestuur en vrijwilligers van de zittinggroep van de Breuzelèèrkes ervoor gekozen om een “Coronaproof kingerzitting” te organiseren, zodat op waardige wijze prins Mook I en Prinses Liza konden aftreden en hiermee plaats maken voor hun opvolgers.

De zitting had als thema “Boerderij”, het was dus niet vreemd dat een groot gedeelte van de opgenomen zitting zich afspeelde in een koeienstal en bij diverse boerderijen in Mechelen. Ook werden een aantal optredens thuis opgenomen, en hadden vrijwilligers van de kindercarnaval gezorgd voor een “kingerzittingknabbelpakket, zodat iedereen die dat wilde van een natje en droogje waren voorzien. Alles bij elkaar was het gelukt om een volwaardige zitting te presenteren. We hopen echter dat we de volgende keer weer op normale wijze de zitting kunnen organiseren, want aftreden en uitgeroepen worden als Hoogheden van de Mechelse kindercarnaval is het mooiste als daar vriendjes, vriendinnetjes, familie, Hoogheden van de dorpen om ons heen, vrienden en bekenden bij mogen zijn. Optredens waren er o.a. van Dance Spirit Partij, de Raad van Elf, Jan Kockelkoren met zijn kleinkinderen, De Patronaatsknuppele van der Wienberg, Floor, Elza en Imke, Groep 7 van de basisschool en natuurlijk Prins Mook en Prinses Liza met hun Schlager. De zitting werd ludiek gepresenteerd door Manfred, die als volleerd entertainer de optredens aan elkaar praatte zonder er zelf bij te zijn. Na het dankwoord Van prins Mook I en Prinses Liza volgde het onherroepelijke moment van aftreden wat met een lach maar ook een traantje gepaard ging. JCV de Breuzelèèrkes danken Mook, Liza en familie voor een regeerperiode van ruim 2 jaar. Waarbij zeker het 2e jaar vreemd was om mee te maken, maar dit hoort er ook bij als de omstandigheden niet anders zijn op dat moment.

Kwartet nieuwe Hoogheden o.l.v. Prinses Lieke en Hofnar Lara
Hoogtepunt van de kinderzitting was het uitroepen van nieuwe hoogheden. Tot ieders verbazing sprongen Prinses Lieke, Hofnar Lara, en de Hofdames Isa en Rosa Mila achter het hooi en koeien vandaan. Voor de eerste keer zal de jeugd van Mechelen tijdens de Carnaval voor gegaan worden door een kwartet. We hopen er samen met de Mechelse kinderen een mooie carnaval van te maken. Wat niet mogelijk is kunnen we niet veranderen, wat wèl mogelijk is, dáár gaan we voor, samen met deze nieuwe Hoogheden, ouders en vrijwilligers van JCV De Breuzelèèrkes. De kinderzitting nog niet gezien? Die staat nog steeds online op YouTube onder naam van JCV De Breuzeleerkes. Zitting 2022. JCV De Breuzelèèrkes dankt iedereen die op welke wijze dan ook aan deze kinderzitting mee geholpen heeft. Mechele Alaaf, Hooghedenkwartet Alaaf, De Breuzelèèrkes Alaaf!

- Advertentie -
Vorig artikelPrinses Bente en Hofnar Jayden nieuwe Jeugdheersers Ülleriek Partij
Volgend artikelWaterstand Geul weer gedaald: Veiligheidsregio Zuid-Limburg schaalt af naar GRIP-0

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in