Na 2 jaar onderbreking vanwege de coronapandemie ziet het er naar uit dat op zaterdag 24 december a.s. weer de Kerstvoettocht van Valkenburg naar Banneux van start kan gaan.

Na de Eucharistieviering om 8.30 uur in de kerk van de H.H. Nicolaas en Barbara en aansluitend de reiszegen wordt vertrokken om via Sibbe, Margraten en De Plank België binnen te wandelen. Via  Aubel, Charneux, Battice en het in 2021 door watersnood zwaar geteisterde Pepinster wordt in de avonduren Banneux bereikt. Hier zal in de Boodschapskapel als afsluiting van de 51 km lange pelgrimstocht om 21.00 uur de Kerstnachtviering plaatsvinden.

Pelgrims die minder willen lopen kunnen in de diverse doorkomstplaatsen aansluiten. Er rijden langs de route enkele volgwagens die hulp kunnen bieden als iemand problemen heeft. Ook het Rode Kruis van Valkenburg-Nuth volgt de route om zo nodig medische assistentie te verlenen.

Verdere inlichtingen kan men vinden op kerstvoettochtbanneux.nl.

Wil men gebruik maken van een bus die de pelgrims na de Kerstnachtviering terugbrengt naar Valkenburg en Maastricht, dan dient men zich uiterlijk zaterdag 17 december te melden bij mevrouw Roos Spits-Vossen (tel. 043–6015447). Bij haar kan men ook terecht voor verdere inlichtingen betreffende de pelgrimstocht.

- Advertentie -
Vorig artikelGratis kledingpakketten voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen in Vaals
Volgend artikelHarmonie Excelsior goes “Foute Kerst”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in