Op donderdagavond 9 november van 19.30 tot 20.30 uur is er een primeur op het voetbalveld van VV Partij ’33. Na een trainingsvoorbereiding van ongeveer 2,5 jaar vindt dan namelijk de eerste officiële walking football-wedstrijd van VV Partij plaats. Alfa Sport uit Oirsbeek is de tegenstander.  

Vraag je je af of walking football iets voor jou is? Of wil je gewoon komen supporteren en ervaren hoe gezellig de derde helft van ons walking football-team is? Kom dan gerust kijken. Er is geen  entree.

Iedere donderdag om 19.30 uur wordt er op het complex van VV Partij ´33 walking football gespeeld. Aansluitend aan de training is er ook altijd een gezellige derde helft. Iedereen is welkom:  van oud-voetballers die graag nog een balletje willen trappen tot heren en dames die niets met voetbal hebben maar wel graag willen bewegen in combinatie met veel plezier hebben. Mocht je interesse hebben om deel te nemen, kom dan vooral een keer een kijkje nemen. Je kunt ook altijd even een mailtje sturen naar info@vvpartij.nl voor meer informatie.

Meer gegevens

Bij Walking Football staan fair play en plezier voorop. Walking Football hanteert dezelfde regels als het reguliere voetbal, maar kent wel een aantal uitzonderingen, namelijk:  er mag niet worden gerend, er is geen buitenspel, er zijn geen keepers. Niet rennen houdt in dat er altijd één voet aan de grond blijft. De 11 basisregels van Walking Football zijn: 

Rennen met en zonder bal is niet toegestaan. Rennen wordt bestraft met een indirecte vrije trap op de positie waar de speler is gaan rennen. Het maken van slidings is niet toegestaan. Indien de bal de zijlijn of achterlijn is gepasseerd, dient de bal met de voet weer in het spel gebracht te worden. Dit kan door intrappen of indribbelen. De afstand van de tegenstander bedraagt minimaal 3 meter. De aftrap begint of wordt na een doelpunt hervat in het midden van het speelveld. De tegenpartij moet een afstand van minimaal 3 meter in acht nemen. Buitenspel is niet van toepassing. De bal mag niet boven heuphoogte worden gespeeld. Een vrije trap is altijd indirect. De afstand van de tegenstander bedraagt minimaal 3 meter. Hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten genomen. Het is niet toegestaan om tegenstanders in de rug te duwen, een schouder- duw is ook niet toegestaan. Er mag niet worden gescoord vanaf eigen helft. Walking Football wordt gespeeld op een veld van 42 x 21 meter met minigoals zonder keeper. 

- Advertentie -
Vorig artikelVier voorstellingen Toneelvereniging Onder Ons Wijlre van klucht: “De Erenis van tante Bets”
Volgend artikelHarmonie St. Petrus Gulpen presenteert “Vienna Nights”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in