Op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) vindt traditioneel in Vijlen het Koningsvogelschieten plaats. Om 13:00 uur dienen alle leden geüniformeerd aanwezig te zijn op de schuttersweide aan de Hilleshagerweg te Vijlen. Omstreeks 13:15 uur zal een rondgang door Vijlen plaatsvinden, waarbij het huidige Koningspaar Claus en Roswitha Preuschoff zal worden afgehaald. Omstreeks 13:45 uur zal de vereniging weer terugkeren op de schuttersweide, alwaar de officiële opening zal plaatsvinden.

Burgerkoningschieten

Direct na de officiële opening zal het Burgerkoningschieten plaatsvinden. Vanaf deze plaats nodigen wij iedereen uit op de Burgerkoningsvogel te komen schieten. Aan het Burgerkoningschap zijn immers geen verenigingsverplichtingen verbonden.

Diverse categorieën

Nadat de Burgerkoningsvogel is afgeschoten zal worden verder gegaan met het schieten op de echte Koningsvogel. Tevens bestaat uiteraard de mogelijkheid deel te nemen aan het Kampioenschap van Vijlen en aan het Tombolaschieten. Verder zal er speciaal voor de kinderen een kinderschietwedstrijd plaatsvinden en is er een springkussen.

Conform de Wet Wapens en Munitie dienen ALLE deelnemers aan het Burgerkoning- en Koningsvogelschieten een geldig legitimatiebewijs te overleggen. Wanneer er geen legitimatie overlegd kan worden, kan er NIET deelgenomen worden aan de schietwedstrijden.

Vanaf deze plek nodigen wij u alvast hartelijk uit. We hopen u op Hemelvaartsdag in Vijlen te mogen begroeten op onze schuttersweide.

- Advertentie -
Vorig artikelOm 10.30 uur: Op zaterdag 4 mei herdenking bij Joods Monument in Gulpen
Volgend artikelIn Bibliotheek Gulpen-Wittem: Spreekuur voor vragen over arbeidsongeschiktheid en uitkering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in