Op zaterdag 4 mei wil Heemkundevereniging Galopia op gepaste en bescheiden wijze de gevallenen van de Tweede Wereldoorlog gedenken bij het Joods Monument in de Dorpstraat. Tot enkele jaren geleden herdacht het gemeentebestuur van Gulpen-Wittem met een bijeenkomst bij dit monument. Door gebrek aan belangstelling is hiermee gestopt en beperkt het gemeentebestuur zich tot de herdenking op de Eyserlinde in Eys.

Sobere bijeenkomst

Hoewel er begrip is voor deze keuze vonden een aantal mensen binnen de Heemkundevereniging het toch wel jammer dat er hierdoor op geen enkele manier aandacht is voor de oorlogsslachtoffers bij dit monument. Omdat er vanuit de bevolking ook enkele vragen kwamen heeft Galopia besloten om, met goedkeuring van de gemeente Gulpen-Wittem, een sobere bijeenkomst te houden op zaterdag 4 mei om 10.30 uur.

Bloemen en gedicht

Na een kort welkomstwoord vanuit Galopia zullen er bloemen gelegd worden door bestuursleden van deze Heemkundevereniging, waarna eventuele belangstellenden ook uitgenodigd worden om door hen meegebrachte bloemen neer te leggen. Aansluitend zal een inwoner van Gulpen een gedicht voordragen, waarna de herdenking afgesloten wordt.

- Advertentie -
Vorig artikelOp woensdagavond 1 mei: Jaarlijkse eucharistieviering St. Joseph Kapel Hilleshagen
Volgend artikelOp Hemelvaartsdag Koningsvogelschieten in Vijlen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in