Harmonie Excelsior uit Nijswiller organiseert op 30 juni 2024 haar jaarlijkse grote Zomerfeest. Dat wordt gehouden in en om het voormalige Sophianum-gebouw aan de Hofstraat in Nijswiller. De toegang en de aula zijn prachtig versierd om alvast in de stemming te komen. Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen genieten van de muzikale klanken van de harmonie onder leiding van dirigent Luc Scholtes en van het opleidingsorkest Mechelen-Nijswiller met onze muzikanten-in-opleiding onder leiding van Leonne Koonen.

Lekkernijen

Als de zaal opengaat om 13:30 uur wordt er koffie en thee verkocht en ook heerlijke zelfgebakken vlaai, cake en taart. Aan de kinderen is natuurlijk ook gedacht: er liggen kleurplaten en kleurpotloden, er kunnen tattoos gezet worden en er staat een springkussen. Het opleidingsorkest, een samenwerkingsverband tussen de harmonieën van Mechelen en Nijswiller, zal als eerste van zich laten horen. Dat bijt vol enthousiasme het muzikale spits af.

Muzikale toer door Limburg

Na het opleidingsorkest zal harmonie Excelsior voor u optreden. Voor ons concert is gekozen voor een stevig Limburgs tintje, onder het thema: ‘Welkom in Limburg.’ We maken een muzikale toer door Limburg; de mooie klanken gaan vergezeld van beelden van Limburg en een toepasselijke rondrit. ‘Welkom in Limburg’, een lied van de Schintaler, wordt vertolkt door Huub Eussen. Het lied bezingt het gevoel van thuiskomen in Limburg wanneer je vanaf Schiphol terugkomt van een verre reis. Tijdens het concert zult u nog meer van Huub Eussen horen.

Huldiging drie jubilarissen

Aansluitend aan ons zomerconcert worden onze jubilarissen gehuldigd. Dit jaar gaan we drie jubilarissen in het zonnetje zetten: Ton Olischlager (60 jaar lid), Anja Ploemen-Olischlager (40 jaar lid) en Anne Nelissen (12,5 jaar lid). Voor meer informatie over onze jubilarissen: zie het aparte stukje tekst met foto’s.

Foto: Ton Olischlager (midden), Anja Ploemen-Olischlager (rechts) en Anne Nelissen (links).

Tijdens het gehele Zomerfeest is de bar geopend, en na afloop van de concerten wordt het feest voortgezet met een barbecue en een drankje. En … we zijn het EK-voetballen niet vergeten: kom samen kijken in de aula van het Sophianum-gebouw en kom meegenieten van de voetbalwedstrijden. Het belooft weer een gezellig Zomerfeest te worden. We zouden u dan ook graag willen begroeten op zondag 30 juni a.s. Iedereen is van harte welkom!

- Advertentie -
Vorig artikelIn kader van bekende ‘Op verzeuk op bezeuk’: Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer en pianist Rob Mennen gezamenlijk in concer
Volgend artikelZij-Actief Eys tijdens zomerstop toch nog even op pad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in