In het kader van ‘100 jaar Parochiekerk’ trakteren wij u op zaterdag 20 april om 20:00 uur in onze kerk op een lezing over St. Franciscus. De toegang is gratis.

Aan de hand van de Fioretti, verhalen die over Franciscus en zijn gezellen zijn opgetekend, komen we meer te weten over onze patroonheilige. Deze vaak wonderlijke verhalen kunnen ons in de tegenwoordige tijd wellicht helpen om anders te kijken en vooral anders te handelen als het gaat om duurzaamheid, natuurbesef en gemeenschap omwille van de heelheid van de schepping.

De Fioretti (Italiaans voor bloempjes) zijn meer dan 100 jaar na Franciscus’ dood geschreven door een anonieme franciscaan. Ze zijn bedoeld als inspiratiebron voor de orde. Ze zijn door de eeuwen heen altijd erg populair geweest.

De lezing wordt zaterdagavond 20 april verzorgd door René Haustermans, pastoraal medewerker van Klooster Wittem. U bent natuurlijk ook van harte welkom in de H. Mis vooraf ,die om 19.00 uur begint en opgeluisterd wordt door het Kerkelijk zangkoor van Reijmerstok. Na de lezing praten we gezellig na met een drankje.

- Advertentie -
Vorig artikelVrij reizen, ook voor MBO’ers jonger dan 18
Volgend artikelOp donderdag 18 april in Durpshoes Nieswieler: Lezing over de geschiedenis van het Limburgs schuttersweze

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in