Ook dit jaar staat op zondag 2 juni 2024 gemeenschapszin centraal tijdens de traditionele Sacramentsprocessie (de Bronk) en het Kèrmesmatinee in Vijlen. Deze traditionele Sacramentsprocessie eindigt, zoals gebruikelijk, in de Koel, waar het laatste rustaltaar is. Het sfeervolle Kèrmesmatinee start na de processie. Er is gezamenlijk koffie met Vijlense vlaai.

Dorpsfeest in Koel vol gemeenschapszin

De Evenementencommissie Vijlen nodigt inwoners van Vijlen uit voor een gezellig samenzijn tijdens het Kèrmesmatinee. Naast inwoners van Vijlen worden met name ook oud-Vijlenaren die in Vaals of elders verblijven en vakantiegasten die Vijlen met een bezoek vereren uitgenodigd. Maar ook de overige inwoners van onze gemeente zien wij uiteraard graag als gast aanwezig in de oergezellige Koel. Naast de gratis koffie met vlaai is er het gemeenschappelijke Frühshoppen. Naast een goed verzorgd glas bier, wijn of fris hebben wij ook voor de inwendige mens gezorgd. Tijdens het gehele Frühshoppen is de bekende friteskraam van friture Ongerweag aanwezig. Dus stel de Kèrmes Noon maar uit tot ‘s avonds. Voor de kinderen is er nabij de speeltuin een springkussen aanwezig. De muziek wordt verzorgd door de 3 Stones Band. De prijs voor een consumptiebon houden wij met € 2,50 gezellig.

Voor de iets ouderen onder ons hebben wij – zoals gewoonlijk – een speciaal hoekje ingericht met gemakkelijke stoelen. Ook wordt er die dag de jaarlijkse Promotieprijs uitgereikt aan de persoon, bedrijf of organisatie die Vijlen het afgelopen jaar het beste onder de aandacht heeft gebracht. Zowel het Kèrmesmatinee als de Promotieprijs worden georganiseerd en ter beschikking gesteld door de Evenementen Commissie van Vijlen.

(Bij uiterst slechte weersomstandigheden gaat dit evenement niet door.)

- Advertentie -
Vorig artikelRob Bovens Koning 2024 van Schutterij St. Mauritius Strucht
Volgend artikel900 kaarten beschikbaar voor Noorbeek Foodfest: Metamorfose Pop-up restaurant ‘Noorbeek op de Kaart’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in