Wie wordt de nieuwe schutterskoning, Burgerkoning, en Jeugdkoning 2024 in Epen? Op zondag 21 april a.s. zal schutterij St. Paulus Epen voor de 392e keer het Koningsvogelschieten organiseren. Om 12.00 uur zal de schutterij vertrekken vanuit schutterslokaal Herberg Peerboom met het koningspaar Frank en Veronique Bessems.

Om 13.00 uur zal er een gebed gestort worden voor het voorkomen van ongelukken. Daarna worden de openingsschoten gelost door koning, keizer, beschermheer en genodigden. Vanaf 13.15 uur zal zich onder de ”vogelsjtang“ op de schuttersweide in de Witseborn weer een heftige strijd afspelen om de hoogste schutterskoning eer 2024 te behalen.

Wat echter veel mensen niet weten is dat iedereen vanaf 18 jaar, wonend in Epen of begunstiger, mag schieten onder dezelfde condities als een geüniformeerd lid. Bij het inschrijven voor de schutterskoning van de schutterij dient men de contributie te voldoen, dit is tevens het bewijs van begunstiger. Bij inschrijving ontvangt men een origineel “Iëper Drupke”. Het bestuur vindt het belangrijk deze regel nogmaals te benadrukken, zodat meer mensen de mogelijkheid krijgen om deze eretitel te kunnen bemachtigen. De kosten van een eventueel te huren jacket is wel voor rekening van deze persoon, evenals de kosten voor zijn/haar schutterskoningin. De overige kosten van consumpties tijdens uitrukkende diensten worden bekostigd vanuit de koningskas, net zoals bij een geüniformeerd lid. Een unieke kans voor iedereen die een keer schutterskoning wil worden!

Jeugd- en Burgerkoning

Tevens zal er ook geschoten worden voor de titel Jeugdkoning (deelname vanaf groep 6) en Burgerkoning. Hieraan mag iedereen deelnemen vanaf 18 jaar ,ook wonend buiten Epen. Denk wel aan een geldig legitimatiebewijs. Een unieke kans voor iedereen die een keer schutterskoning zou willen worden! Laten we samen ervoor zorgen dat onze traditie in leven blijft, dus kom naar de schuttersweide in de “Witseborn”. Na afloop – als de nieuwe Schutterskoning bekend is – zullen we traditiegetrouw de “konings den“ aan huis gaan planten. Zie voor meer informatie: www.stpaulusepen.nl.

- Advertentie -
Vorig artikelMidweektoch vanuit Gulpen
Volgend artikelNationale Vogelweek op zaterdag 11 mei 2024 : Vogelexcursie tijdens 12e editie IVN Eys

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in