De afgelopen jaren – dit is alweer de 12e editie! – hebben we tijdens de Nationale Vogelweek duizenden natuurliefhebbers mee naar buiten mogen nemen op vogelexcursie. En ook dit jaar organiseren we daarom natuurlijk weer een Vogelweek. En ook deze keer gaan we ons best doen om iedereen leuke natuurbelevingen te bezorgen. Hoe deze Vogelweek in zijn werk gaat lees je hier.

Tijdens de Nationale Vogelweek bieden wij – samen met vele vrijwilligers en collega-organisaties – vele laagdrempelige vogelexcursies en vogelactiviteiten aan in heel Nederland. Deze zijn in principe gratis (enkele uitzonderingen daargelaten, bijvoorbeeld waar een bootje gehuurd moet worden), en geschikt voor natuurliefhebbers van ieder ‘niveau’. Dus juist ook beginnende vogelaars en natuurliefhebbers zijn van harte welkom. Graag zelfs! Want je kunt op pad met ervaren excursieleiders, die de vogels en het gebied in kwestie vaak op hun duimpje kennen. En zij zullen je uitleg geven over de vogels – en soms ook andere dieren en planten – die je onderweg tegenkomt. Een uitstekende manier om meer over vogels te weten te komen! Aanmelden door deze excursies gaat in de meeste gevallen via deze website.

In waterwingebied of Froweinbos

In onze regio Zuid-Limburg biedt de vogelwerkgroep van het IVN Eys ook dit jaar de gelegenheid aan belangstellenden om een nestkastcontrole mee te lopen in het Waterwingebied of het Froweinbos (beide liggend aan de rand van Eys). Heel veel mensen kijken ieder jaar naar de webcams van “Beleef de Lente”. Maar nog veel leuker is het om in een echt levend nestje te kijken en te zien hoe mooi de koolmeesjes dat hebben gestoffeerd met hondenhaartjes uit de buurt. Of een pimpelmeesmoeder te zien zitten op haar nest vol piepkleine eitjes, die zich vreselijk opwindt als er onraad in de buurt is. Kale, jonge vogeltjes die hun bekjes opensperren. Een prachtig gezicht! De excursieleiders vertellen u onderweg over het nut van de controles en laten u luisteren naar alle vroege vogelgeluiden. De kleine winterkoning zingt het hoogste lied. Maar we kijken ook naar de voorjaarsbloemen en wie weet ontmoeten we een ree of een vos. Een heerlijke natuurbelevenis. Ieder jaar zijn er wel deelnemers zo enthousiast dat ze zich aanmelden als (jeugd-) lid van het IVN. Dat hoeft niet, maar kan natuurlijk wel. U kunt daarover informatie krijgen.

Vertrek zaterdag 11 mei 2024

We vertrekken op zaterdag 11 mei om 9:00 vanaf het kermisplein in Eys (hoek Nachtegaalstraat-Lijsterstraat). Stevige schoenen en een verrekijker zijn wenselijk. Kinderen zijn welkom, mits onder begeleiding. Helaas is deze activiteit niet geschikt voor mindervaliden. Honden zijn niet toegestaan. Voor meer informatie: Andrea Senden via andreasenden@ivneys.nl O tel. 043-4512042. Meldt u snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt!

- Advertentie -
Vorig artikelOp zondag 21 april in de Witseborn: Voor 392e keer Koningsvogelschieten bij schutterij St. Paulus Epen
Volgend artikelOp zondag 5 mei Crossing Borders Themawandeling: Noorbeek herdenkt 80-jarige bevrijding WO II

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in