Op zondag 7 juli 2024 zal de 6e editie van de klimkoers Bocholtz plaatsvinden. Het parcours is gelegen aan de Vlengendaal te Bocholtz en de teller staat voor deze editie op een recordaantal van ruim 275 deelnemers. Naast alle jeugdcategorieën (categorie 1 t/m 7) zullen er ook wedstrijden plaatsvinden voor nieuwelingen/junioren meisjes en nieuwelingen jongens. Vanaf 9.45 uur start categorie 1 tot en met 4. Na de pauze begint om 12.15 uur categorie 5 tot en met 7, om 15.00 uur gaan de meisjes nieuwelingen/junioren van start en om 16.00 uur de jongens nieuwelingen. Einde van het programma zal zijn rond 17.30 uur.

Topbezetting

In het deelnemersveld van de klimkoers Bocholtz zullen in ieder geval een 7-tal Nederlandse Kampioenen hun opwachting maken. Het betreft Noor Hovers (categorie 1 meisjes), Huib van Spreuwen (cat. 2 jongens), Florian Castein en Cheyenne van der Meer (cat. 4 j + m), Jens Dekkers en Teuntje Eveleine Möhlmann (cat. 6 j + m) en Imke Menting (nieuwelingen meisjes). Daarnaast worden er niet alleen deelnemers verwacht uit België en Duitsland, maar ook zal een delegatie uit de USA present zijn. Ook zullen een aantal meiden van het junioren opleidingsteam van AG Insurence-Soudal deelnemen aan deze Klimkoers. Met in hun midden de junioren Nederlandse Kampioen tijdrijden Fee Knaven en Roos Müller, de winnares van de Klimkoers Bocholtz van 2023. Een top bezetting dus, waar de organisatie trots op is.

Geen entree

Toeschouwers zijn die dag van harte welkom. Er is geen entree. Dankzij de samenwerking met buurtvereniging Hinger de Pleibruck kunt u tijdens de wedstrijden ook nog een lekker kopje koffie met vlaai of fris krijgen en naar de jeugdige wielrenners kijken. Deze wedstrijd is o.a. mogelijk gemaakt door de gemeente Simpelveld, Limburg Cycling en de KNWU. Maar ook de sponsoring van de diverse ondernemers uit Bocholtz en omstreken heeft de organisatie (Wielercomité Bocholtz Promotion in samenwerking met Zuyd Cycling Team Limburg) nodig om deze wedstrijd te kunnen organiseren. Nogmaals dank aan deze sponsoren.

De organisatie hoopt dat velen op zondag 7 juli 2024 een kijkje komen nemen op het parcours in Bocholtz om te genieten van boeiende wielerwedstrijden met wellicht al een aantal toppers voor de toekomst!

- Advertentie -
Vorig artikelGrondstoffen voor Synthetische Drugs Aangetroffen in Eijsden
Volgend artikelOp 29 augustus op zoek naar zingeving: Dekenale Bedevaart naar Banneux

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in