Tijdens een recente controle heeft het ACT! Interventieteam een aanzienlijke vondst gedaan in een loods in Eijsden. Het team trof blikjes cola aan die grondstoffen voor de productie van synthetische drugs bleken te bevatten. De goederen zijn in beslag genomen en zullen nader worden onderzocht.

De actie, uitgevoerd in samenwerking met de Douane en het politie basisteam Heuvelland, vond plaats naar aanleiding van een anonieme melding. De loods wordt gehuurd door een buitenlands bedrijf en bevatte pallets met blikjes cola afkomstig uit het buitenland. De Douane onderzoekt of er over de goederen verbruiksbelasting is betaald, waarbij bij onregelmatigheden een boete en een naheffing kunnen volgen.

Vermoedens van Drugssmokkel

Bij nader onderzoek werden gps-trackers aangetroffen tussen de pallets. Een deel van de blikjes was gemarkeerd aan de onderkant, wat kan duiden op drugssmokkel. Een speciale hond van de Douane bevestigde de aanwezigheid van grondstoffen voor synthetische drugs door meerdere keren aan te slaan tijdens het onderzoek.

Reactie van de Burgemeester

Burgemeester Alain Krijnen van Eijsden-Margraten benadrukt het belang van meldingen door burgers: “Wij zijn blij dat er mensen zijn die verdachte situaties melden. We hebben deze controle uitgevoerd en ook echt zaken aangetroffen die niet kunnen. We trekken een duidelijke streep. Criminaliteit mag niet lonen. We gaan dus ook zeker door met het uitvoeren van de controles van het ACT! Interventieteam. Ik roep inwoners vooral op om verdachte signalen te melden bij politie of Meld Misdaad Anoniem.”

ACT! Limburg

Het ACT! Interventieteam is opgericht om bestuurlijke controles uit te voeren en is inmiddels actief in heel Limburg. Het team bestaat uit toezichthouders van gemeenten en werkt samen met politie en andere overheidsinstanties, vaak naar aanleiding van anonieme meldingen van inwoners. Meldingen kunnen anoniem gedaan worden via meldmisdaadanoniem.nl of 0800 7000.

De vondst in Eijsden onderstreept het belang van deze gezamenlijke inspanningen om criminaliteit tegen te gaan en de veiligheid in de regio te waarborgen.

- Advertentie -
Vorig artikelOp vrijdag 5 juli 2024 in Mechelen: Laatste rondgang Harmonie St. Cecilia voordat vakantieperiode aanbreekt
Volgend artikelOp zondag 7 juli met ruim 275 deelnemers: 6e editie Klimkoers Bocholtz

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in