Onlangs hebben Heemkundevereniging Mechelen en IVN Heuvelland onderzocht hoe wij elkaar kunnen versterken en hoe wij van elkaars expertise gebruik kunnen maken. Wij zijn heel blij met de aangegane samenwerking. Heemkunde betekent nl. kennis hebben van en onderzoek doen naar het Heem, de eigen leefomgeving. Het gaat onder meer om de geschiedenis, de bewoners, markante gebouwen, enz. Wij zijn van mening dat daar ook de natuurlijke omgeving bij hoort. Vandaar wij allen die onze Heemkundevereniging een warm hart toedragen uitnodigen voor:

Beken en bermen schoonmaakactie in o.a. Mechelen

Op zaterdag 21 maart is het Landelijke Opschoondag. Helpt u ook om in Mechelen de Geul en andere beken op te schonen? Plastic zwerfvuil dat door de wind in onze Geul of andere beken terecht komt, komt daar niet meer uit. Via de rivieren komt het afval in de oceanen terecht waar het de zogenaamde ´plastic soep´ vormt. Een milieuprobleem waarvan de enorme omvang steeds duidelijker wordt. Maar de zee begint ook hier!

U kunt van 10.00 tot 13.00 uur meedoen. Deelnemers verzamelen o.a. om 10.00 uur in Mechelen bij Restaurant De Geulhof, Eperweg 11.

Hoge laarzen zijn handig. Vuilniszakken, handschoenen, afvalgrijpers en waadbroeken worden verstrekt door het Waterschap. Het Waterschap voert ook het verzamelde vuil af. Om 13.00 uur worden op de verzamelpunten soep en broodjes geserveerd om de verbruikte energie weer aan te vullen en gezellig samen te zijn.

Wilt u mee doen? Meldt u dan uiterlijk voor 15 maart aan via monique-hermans@kpnplanet.nl .

- Advertentie -
Vorig artikelOverzicht carnavalsactiviteiten CV De Gaarekiekere Gullepe
Volgend artikelWijziging Reconstructie Burgemeester Wolfsstraat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in