Paul Tervoort nieuwe pastoor cluster Terlinden

Na goede kennismakingsgesprekken wordt Paul Tervoort de nieuwe pastoor van het cluster Terlinden. Hij volgt René Graat op die afgelopen voorjaar aan corona is overleden.

Het betreft P.M. (Paul) Tervoort (65), thans 12 jaar pastoor in Weert, Boshoven en Laar. Dit gesprek verliep positief en heeft ertoe geleid dat bisschop Smeets is verzocht om de heer Tervoort te benoemen als pastoor van de drie parochies. In september zal hij zijn werk in ons cluster beginnen aldus het parochiebestuur.

De heer Tervoort groeide op in Heerlen, woonde lang in Heer, bezocht de sociale academie in Sittard. Daarna werkte hij twaalf jaar in het kinderbeschermingsinternaat “Mariënwaard” in Maastricht.

In 1989 besloot hij dat hij priester wilde worden. Zijn studietijd heeft hij o.a. op het seminarie van Aix-en-Provence doorgebracht. Daarna vervolgde hij zijn opleiding bij de universiteit van Utrecht, waar hij in 1995 werd gewijd. Vervolgens werd hij benoemd tot kapelaan in een parochie bij Oldenzaal (Twente). In 1999 werd hij pastoor van de zes parochies in de Achterhoek, en later van negen parochies in Twente. Omdat hij graag als priester wilde werken in Limburg, is hij op 1 juni 2008 tot pastoor van Weert, Boshoven en Laar benoemd.

In september zal hij zijn werkzaamheden in het cluster beginnen.

- Advertentie -
Vorig artikel“Je moet de sfeer proeven” – Jana Windmüller aan het woord
Volgend artikelGulpen-Wittem neemt deel aan actieprogramma ‘Éen tegen eenzaamheid’ en pilot ‘Samen tegen eenzaamheid’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in