Onlangs vond in het het gemeentehuis in Voerendaal een drukbezochte ‘Alert Bijeenkomst’ plaats. In samenwerking met PVO-Limburg heeft de gemeente Voerendaal deze avond georganiseerd om inwoners en ondernemers van het buitengebied bewust te maken van signalen die kunnen duiden op ondermijning. Ondermijning betekent dat criminelen uit de onderwereld gebruik maken van diensten van onze samenleving (de bovenwereld). 

Belangrijk is dat inwoners en ondernemers signalen van verdachte situaties blijven melden. Dit kan gaan over (drugs)dumpingen, overlast, verkeersoverlast, stropen e.d.. Er waren verschillende workshops waarbij de aanwezigen informatie kregen over: drugszaken; de OVD-BZ en de brandweer en de routing die een melding aflegt; samenwerkingen in het buitengebied met Samen Sterk in Limburg en de Wildbeheereenheid.

De volgende stap is het ophalen van informatie onder deze doelgroep middels een enquête.

Deze bijeenkomst is gehouden in het kader van Project Veilig Buitengebied, waarmee de gemeente samen met een werkgroep van professionals, inwoners en ondernemers, willen zorgen voor een veiliger buitengebied.

De opkomst gaf weer dat de betrokkenheid bij de veiligheid in het buitengebied groot is; goed om te zien!

- Advertentie -
Vorig artikelAlain Hamaekers benoemd tot wethouder
Volgend artikelPredicaat Koninklijk voor 100-jarig Sportfondsen Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in