Zondag 3 juli jl. was het na 3 jaar wachten weer zover: vele Limburgse schutterijen togen naar Meijel voor het OLS. Zo ook schutterij St. Maternus uit Wijlre. Naast deelname aan de diverse wedstrijden werd met nummer 99 ook deelgenomen aan de geweldige optocht. Hierbij werden een aantal mooie prijzen behaald. De meest in het oog springende prijs was de 1ste prijs voor de beste houding in de optocht. Daarnaast ook een 2de prijs voor mooiste geheel en een 2de prijs voor de commandant, Wiel Crutzen. Ook zeker het vermelden waard is de 5de prijs voor de bordjesdrager, Jelle Ramakers. Daarmee is de deelname aan dit OLS succesvol te noemen.

Afvalrace

De belangrijkste wedstrijd bij het OLS is natuurlijk de schietwedstrijd. Dat werd een echte afvalrace. Van de 132 deelnemende schutterijen waren er na 3 schietrondes nog maar 24 over, waaronder het zestal uit Wijlre. Een geweldige prestatie die ervoor zorgde dat een grote delegatie van de schutterij op zaterdag 9 juli jl. opnieuw naar Meijel trok voor het kavelen. Ook daarin hielden de schutters lang stand. Er volgden 3 ronden op de “grote” bölkes (deze zijn 1,5 bij 1,5 bij 1,5 cm). Die werden goed doorstaan en zorgden telkens weer voor grote vreugde bij de achterban. Toen volgde een pauze en werden de burgemeesters en voorzitters van de 10 overgebleven verenigingen naar de tent van de schietcommissie geroepen. Voordat verder werd geschoten, moest worden verklaard dat bij winst het OLS ook in het desbetreffende dorp georganiseerd kon en zou worden. Alle verenigingen gaven hier een volmondig “Ja!” als antwoord op.

De volgende ronde op grote bölkes werd ook weer goed doorstaan. Vervolgens werden de bölkes vervangen door een kleinere maat (1 bij 1 bij 1 cm). Met het blote oog is de grootte daarvan nauwelijks anders dan het stokje waar ze op geplaatst zijn. Bovendien veranderde het weer. Eerst volgde een regenbui, waarna de wind aantrok. Alles bij elkaar geen goede omstandigheden voor de schietwedstrijd. De schietboom bewoog vrijwel constant en helaas zorgde dat bij Wijlre voor een misser in deze ronde. Desondanks zorg- de het zestal voor een puike prestatie met een 7de plek tijdens dit OLS. De schutters waren, in volgorde van schieten: Marco Schins, Peter Broers, Jeroen Kockelkoren, Toon de la Haye, Emiel Broers en Giel Blom (schietmeester).

Opmaat voor Jubileumjaar

Deze mooie prestatie is de opmaat voor de viering van het Jubileumjaar van de schutterij die opgericht is in 1497. Dit betekent dat de schutterij dit jaar 525 kaarsjes mag uitblazen. Dat wordt natuurlijk groots gevierd in het weekend van 26 augustus tot en met maandag 29 augustus op het feestterrein aan de Leienhuisweg. Met op vrijdag 26 augustus a.s. Wir sind Spitze en op zondag 28 augustus het Brand Weizen Frühschoppen met Toutes directions en Hoempa. Het weekend wordt afgesloten met Groot Sjötterskienen op maandagavond. En zaterdag 27 augustus tenslotte staat volledig in het teken van het jubileum en de jubilarissen. Iedereen is uiteraard van harte welkom om dit feest samen te komen vieren!

- Advertentie -
Vorig artikelSongfestival
Volgend artikelTwee harmonieën starten peuter- en kleutermuziek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in