Pro blijft ook na de verkiezingen van drie dagen de grootste partij in Gulpen-Wittem. Met 2127 stemmen blijft Pro de nummer twee Fractie Franssen (1982) ruim voor. Balans wordt met 1443 stemmen de derde partij, het CDA volgt met 1372 stemmen. Fractie van der Laan-Doe’22 heeft met 643 stemmen één raadszetel binnen.

Op basis van de voorlopige uitslag krijgen PRO en Fractie Franssen na de verdeling van de drie restzetels elk vier zetels. Balans en CDA krijgen allebei drie zetels en Fractie van der Laan-Doe‘22 dus één.

Het CDA gaat van de tweede naar de vierde plek, volgens lijsttrekker Marieke Nass is dat verlies ook te danken aan de landelijke druk die op het CDA staat: “Mensen raken hun vertrouwen in de politiek kwijt. En dat heeft ongetwijfeld ook zijn weerslag op ons.”

Marion van der Klei, lijsttrekker van Pro Gulpen-Wittem kijkt tevreden terug op de verkiezingen: “Ons doel was om voor de tweede keer op rij de grootste te worden, en dat is dus gelukt”. En dat betekent dus ook dat de partij de coalitieonderhandelingen mag aftrappen: “Als grootste partij zitten wij donderdagmorgen bij de burgemeester aan het ontbijt, zoals vooraf is afgesproken.”

In Gulpen-Wittem hadden maandag en dinsdag al ruim 1100 mensen hun stem uitgebracht, bijna tien procent van het totale aantal stemgerechtigden. De uitslag van die stemrondes werd woensdag meteen na het sluiten van de stembureaus bekendgemaakt in gemeenschapshuis ’t Gulper Hoes, waar alle partijen samen waren gekomen voor de verkiezingsavond van de gemeente.

- Advertentie -
Vorig artikelOpvang van vluchtelingen uit Oekraïne in Gulpen-Wittem
Volgend artikelGemeentelijke onderscheiding voor Fons Meijs uit Gulpen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in