Raadsleden gemeente Vaals aan de slag met snelheidscampagne

We doen het allemaal weleens: net iets harder rijden dan toegestaan. Soms bewust, in een poging verloren minuten in te halen. En soms onbewust, omdat onze gedachten afdwalen en we even niet opletten. Wat de reden ook is, (iets) te hard rijden is altijd heel gevaarlijk. Zeker in de bebouwde kom waar je regelmatig in onverwachte verkeerssituaties terechtkomt. En waar je vaak te maken hebt met kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals kinderen, ouderen en fietsers. Niet beschermd door airbags en gordels, zijn zij degenen die het grootste gevaar lopen ernstig gewond te raken. Of nog erger…

Automobilisten rijden regelmatig 10 tot 15 kilometer te hard op 30- en 50-km wegen. Vaak omdat ze met het verkeer meegaan of ongemerkt harder rijden dan toegestaan. Een paar kilometer te hard rijden lijkt onschuldig, maar de risico’s zijn behoorlijk groot. Juist op 30- en 50-km wegen zijn veel andere, kwetsbare verkeersdeelnemers aanwezig, zoals fietsers en voetgangers.

Als alle automobilisten zich aan de snelheidslimiet houden, neemt het aantal letstelslachtoffers in Nederland met een kwart af. Daarom wordt ook in de gemeente Vaals aandacht besteed aan de campagne ‘Hou je aan de snelheidslimiet’. Deze campagne, richt zich op de bewustwording van automobilisten, die ondanks dat ze van goede wil zijn toch harder rijden dan toegestaan.

Verantwoordelijke voor deze campagne in Limburg is het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL). Op initiatief van wethouder John Coenen (Verkeer) wordt er in de gemeente Vaals aan de campagne aandacht besteed met sandwichborden aan lantaarnpalen. De gemeenteraad onderstreept het belang van de campagne. Om dat kracht bij te zetten hebben raadsleden van de fracties CDA, Lokaal!, PvdA en V&O verspreid door de kernen in 30km/u straten borden van de campagne opgehangen. Ook leden van de wijkraad MOCENO in Vaals plaatsten een campagnebord.

Meer weten over de campagne? Kijk op: www.rovl.nl.

Foto: Gemeente Vaals
- Advertentie -
Vorig artikelBurgemeester Akkermans aan het woord
Volgend artikelTerugblik verkeerscontrole Heuvelland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in