Afgelopen weekend werd er intensief gecontroleerd op overlast en het verkeersgedrag van recreatief verkeer in het Heuvelland. Meldingen van omwonenden bij de politie waren aanleiding voor de controles.

Zowel op zaterdag 13 juni als op zondag 14 juni werd er door politiemedewerkers van basisteam Heuvelland samen met medewerkers van Team Infra zowel opvallend als onopvallend toezicht gehouden. Onder andere in Vijlen en op Eperheide in Epen. Op zaterdag werden er onder andere 15 bekeuringen uitgedeeld voor het overschrijden van de maximum snelheid, 8 fietsers werden bekeurd omdat zij gebruik maakten van de rijbaan in plaats van het fietspad, 1 rijbewijs werd ingevorderd vanwege gevaarlijk rijgedrag en 1 voertuig voldeed niet aan de inrichtingseisen en moet door de RDW opnieuw worden gekeurd. In totaal werden er zaterdag 32 processen-verbaal geschreven. Op zondag werden er onder andere 16 bekeuringen uitgedeeld voor het overschrijden van de maximum snelheid, 4 fietsers werden bekeurd voor het negeren van het rode verkeerslicht en 1 bestuurder droeg geen helm. In totaal werden er zondag 23 processen-verbaal geschreven.

In de toekomst zal er vaker opvallend en onopvallend worden gecontroleerd in het hele Heuvelland. Oproep aan eenieder: houd u aan de verkeersregels, zowel ter voorkoming van overlast voor omwonenden, maar vooral vanwege de verkeersveiligheid!

- Advertentie -
Vorig artikelRaadsleden gemeente Vaals aan de slag met snelheidscampagne
Volgend artikelKindervakantiewerk Gulpen gaat alsnog door in alternatieve versie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in