Reconstructie Klapstraat Wijlre – Denk mee en geef uw mening!

De gemeente Gulpen-Wittem heeft geconcludeerd dat de Klapstraat in Wijlre toe is aan groot onderhoud. De gemeente wil een aantal verkeersknelpunten aanpakken en de snelheid verlagen naar 30 km/uur. Dit signaal kwam duidelijk naar voren via bewoners van de Klapstraat tijdens informatie-bijeenkomsten over het project “fietsverbinding en watermaatregelen Heuvelland-Parkstad”.

De gemeente stelt geld beschikbaar voor de reconstructie en wil in overleg met omwonenden de plannen voor het ontwerp definitief maken. De eerste plannen voor de nieuwe inrichting van de Klapstraat zijn door de firma RA infra voorbereid. Er ligt nu een schetsontwerp.

Deel uw mening!

Het liefst gaat de gemeente Gulpen-Wittem met u in gesprek of komen zij naar u toe om u uitleg te geven over het project, het proces en het schetsontwerp. Maar vanwege de risico’s rondom het coronavirus organiseert de gemeente nu geen fysieke bijeenkomsten. Daarom worden de plannen digitaal via een online platform van RA infra met u gedeeld. Voordat het schetsontwerp definitief wordt gemaakt, bent u van harte uitgenodigd om de plannen in te zien, uw stem te laten horen en te reageren.

Het schetsontwerp bekijken en/of hierop reageren doet u zo:

1. Ga naar rainfra.nl/project/klapstraat-wijlre (https://www.rainfra.nl/project/klapstraat-wijlre/)
2. Inzien: u kunt op deze pagina de laatste ontwerptekening en visualisaties bekijken
3. Reageer: onderaan de pagina kunt u een reactie geven. Gelieve uw contactgegevens in te vullen in het formulier.

Reageren kan tot uiterlijk dinsdag 27 april 2021. 

Heeft u vragen of wilt u de plannen komen inkijken?

Stuur dan een mail naar de heer Pedro Moonen, afdeling Beleid en Projecten van de gemeente Gulpen-Wittem: pedro.moonen@gulpen-wittem.nl 
Wanneer u de plannen fysiek wilt bekijken, kunt u ook een afspraak maken via telefoonnummer: 043 – 8800 778.

Planning

De gemeente verzameld de opmerkingen en verwerkt ze waar mogelijk en/of neemt contact met u op. In de periode voor de bouwvak worden de plannen definitief gemaakt en vastgesteld. In combinatie en/of in afstemming met de werkzaamheden ‘fietsverbinding Heuvelland-Parkstad’ worden de werkzaamheden op een nader te bepalen moment uitgevoerd.
 

Meer informatie over de fietsverbinding vindt u op de website van de gemeente Voerendaal en Waterschap Limburg

- Advertentie -
Vorig artikelRegio Zuid-Limburg kiest voor andere aanpak verwerving jeugdhulp
Volgend artikelDatalek bij kentekenherkenningscamera’s in Randwyck

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in