Regionaal Sportakkoord ‘Heuvelland in beweging’

In navolging van het Nationaal Sportakkoord is op initiatief van de gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Valkenburg aan de Geul een regionaal sportakkoord opgesteld. Het resultaat van die samenwerking is vastgelegd in het regionaal Sportakkoord ‘Heuvelland in beweging’.

Gezamenlijke invulling
In de regio liggen op het gebied van sport vergelijkbare kansen, uitdagingen en mogelijkheden. Gemeenten en lokale partners op het gebied van sport, bewegen, onderwijs en zorg en welzijn zijn daarom met elkaar in gesprek gegaan. Tijdens bijeenkomsten, per e-mail en in persoonlijke gesprekken hebben scholen, verenigingen, zorg- en gezondheidspartners en alle andere lokale sport- en beweegpartners ideeën en suggesties geleverd voor het sportakkoord. Vervolgens is er gezamenlijk invulling gegeven aan dromen en ambities, kansen en uitdagingen en concrete activiteiten. Dit alles om zoveel mogelijk inwoners te laten sporten en bewegen onder het motto “een leven lang sport en bewegen”. Op basis van alle verzamelde gegevens tijdens de bijeenkomsten en gesprekken zijn de handen ineen geslagen om te komen tot een regionale invulling van het Sportakkoord ‘Heuvelland in beweging’.

Samenwerking tussen 70 partners
Door de samenwerking kan er een versterking van de ambities, mogelijkheden, kansen en uitvoering gaan plaatsvinden om daar de lokale sport- en beweegpartners van te laten profiteren. Het sportakkoord wordt nu door 70 partners uit de drie gemeenten ondertekend. Het staat open voor andere regiogemeenten en instellingen of organisaties die een toegevoegde waarde zien in deze samenwerking en daar een versterkende bijdrage aan willen leveren om zich aan te sluiten bij dit regionale initiatief.

Medio september 2020 zal er, onder voorbehoud van maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus, een feestelijke ondertekening door alle partners plaatsvinden. Dit sluit direct aan bij de aftrap van een hopelijk nieuw, mooi en actief sportseizoen.

Lees hier het Sportakkoord ‘Heuvelland in beweging’

- Advertentie -
Vorig artikel“Op het HBO is er geen aanwezigheidsplicht meer..” – Sidney Duke aan het woord
Volgend artikelWethouder Marion van der Kleij spreekt met jongeren over corona

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in