Rioolwerkzaamheden in Margraten

Vanaf maandag 26 oktober tot en met vrijdag 20 november wordt het riool in Margraten gecontroleerd en gereinigd.

Werkzaamheden
Het hoofdriool wordt met een hogedrukmachine die verbonden is met een vrachtwagen schoongespoten. Het vuil dat vrijkomt, wordt opgezogen en in de vrachtwagen opgeslagen. Het gaat om een rioolbuis van in totaal 21,5 kilometer.

Overlast
Het riool wordt onder hoge waterdruk gereinigd. Daardoor kan water of rioollucht gaan opborrelen in uw wastafel(s), douche, bad of toilet. Dit kan leiden tot stank. Dek daarom het toilet af of draai de kraan even open.
 
In uw straat
De gemeente Eijsden-Margraten informeert omwonenden uiterlijk 2 dagen voor de werkzaamheden via een brief. De werkzaamheden duren enkele uren per staat(deel). De gemeente kan helaas niet precies aangeven waar en hoelaat de werkzaamheden in de straten plaatsvinden. Het kan zijn dat de vrachtwagen tijdelijk de weg blokkeert. Evenals opritten van omwonenden.

Controle rioolbuizen
Nadat de rioolbuizen zijn schoongemaakt, worden de buizen gecontroleerd om de kwaliteit van de buizen vast te kunnen stellen. Dit gebeurt via een camera. Op basis van deze beelden wordt bepaald of herstel- of verbeteringsmaatregelen nodig zijn.

- Advertentie -
Vorig artikelWethouder Jos Last voelt zich als een vis in het water
Volgend artikelRoda JC en Telstar delen de punten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in