Woensdag- en donderdagavond werden de geslaagde examenkandidaten van het Sophianum gehuldigd in een eigen gerealiseerde ‘diploma-drive in’.

Wegens de maatregelen van het coronavirus was de traditionele diploma-uitreiking in de aula van de school dit jaar niet mogelijk. Een ‘diploma-drive in’ gerealiseerd op het parkeerterrein nabij de Oudegats (parkeerterrein Rocca) was het beste alternatief, een die erg in de smaak viel bij de geslaagden.

Nabij een aftellende klok begonnen de examenleerlingen met een gepersonaliseerd startnummer aan hun eigen ereronde. Bij de eerste halte werden de leerlingen verwelkomd door de teamleider. Een korte speech en bedankje van de oudervereniging verder, ging men door naar de tweede stand. Hier werden de leerlingen verrast door een opgevoerde dans- en entertainmentact van docenten. Bij de derde halte stond een videoboodschap van de directeur, burgemeester en wethouder onderwijs paraat waarna men vervolgens stapvoets door kon rijden naar het hoogtepunt van de avond: het tekenmoment.

Op een festival-waardig podium zaten de mentoren met licht- en geluidondersteuning de geslaagde leerlingen op te wachten. Na het felbegeerde handtekeningsmoment werd er vervolgens definitief een einde aan de middelbareschooltijd gemaakt. Nog even lachen voor de foto en de volgende leerling stond alweer klaar. En zo eindigde deze ludieke actie in een bijzondere tijd.

Foto: Tom Offermans
- Advertentie -
Vorig artikelCoalitie Gulpen-Wittem gevallen
Volgend artikel“Neet te veul kwatsch” – Danee Gerekens aan het woord

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in