De stiltegebieden bij Eys en Schweiberg/Mechelen zullen vóór de zomervakantie worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit besluit is genomen naar aanleiding van een verzoek van de gemeenteraad van Gulpen-Wittem om snel actie te ondernemen tegen de overlast van toeristisch verkeer in het Heuvelland.

Het verbreken van de samenwerking met Team Heuvelland dreigt vertraging op te leveren voor de aanpak van dit verkeersprobleem. Om de inwoners van het buitengebied te laten zien dat er nog steeds aan gewerkt wordt, wil de gemeenteraad concrete maatregelen op korte termijn.

Het afsluiten van openbare wegen voor niet-bestemmingsverkeer heeft normaal gesproken aanzienlijke gevolgen. Het vereist een verkeersbesluit dat enkele weken ter inzage moet liggen. Wethouder Henri-Pierre Waaifoort wil echter niet wachten en wil nu snel handelen.

Daarnaast zal Gulpen-Wittem meetapparatuur ontvangen waarmee het geluid, met name veroorzaakt door motoren, objectief kan worden gemeten. Eijsden-Margraten heeft hier eerder al voor gekozen. Het primaire doel is om de problemen in kaart te brengen. Motorrijders die te veel lawaai produceren, worden niet meteen beboet, aangezien handhaving het laatste onderdeel van dit proces is.

Als derde actiepunt zal de gemeente Gulpen-Wittem een campagne starten waarin zowel inwoners als toeristen worden opgeroepen om respectvol gedrag op de weg te vertonen. Burgemeester Nicole Ramaekers benadrukt het belang van vriendelijkheid in het verkeer, maar ook in het algemeen.

- Advertentie -
Vorig artikelMassale opkomst van jongeren uit Limburg bij Dancefestival Complex in Maastricht
Volgend artikelPolitie verspreidt beelden van overvaller die bejaarde man in Margraten berooft van pinpas

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in