Terugblik door JCV De Breuzelèèrkes

JCV De Breuzelèèrkes met prins Mook I en jeugdprinses Liza kijkt met een trots en voldaan gevoel terug op een mooie carnavalseditie van 2020. Op zaterdagmiddag werd gestart met de traditionele sleuteloverdracht van de gemeente Gulpen-Wittem, ditmaal in het Össerijk in Eys, waar gemeenteprins Bert en Prinses Lisanne de sleutel van Gulpen-Wittem kregen overhandigd.

In Mechelen werd daarna gekeken en deelgenomen aan de inmiddels befaamde Lempkesoptocht. Deze trok veel deelnemers en bezoekers, en het beetje regen dat viel maakte het carnavalsplezier bij onze jeugdhoogheden er niet minder om.

Op zondag werden diverse optochten vanwege weersomstandigheden afgelast. In overleg met CV De Breuzelère is besloten om in Mechelen de kinderoptocht door te laten gaan. Dus nadat prins Mook I en prinses Liza waren afgehaald door Harmonie St. Cecilia, Prins Thijs II en prinses Lisette is de kinderoptocht door de straten van Mechelen getrokken. Regen en wind werden getrotseerd door de Mechelse jeugd en enkele groepen/wagens uit Epen en omstreken, toch een geslaagd onderdeel. Carnavalsmaandag werden op hun beurt Prins Thijs II en prinses Lisette afgehaald bij hun woning in de Commandeurstraat. Onder redelijke weersomstandigheden kon men genieten van weer een mooie en grote optocht door de straten van Mechelen. Wederom kon men ook deze dag spreken van een geslaagde happening waar jong en oud samen carnaval vierden. De laatste dag werden nog één keer de cafés van Mechelen bezocht, voordat de kindermiddag in de residentie begon. De Mechelse jeugd vermaakte zich goed tijdens deze middag en het moeilijk moment van het einde van carnaval voor prins Mook I en prinses Liza was dan ook sneller dan verwacht aangebroken. Na bekendmaking van de terechte “Teuteveager van ’t joar”, de heer Hub Tychon, was het moment aangebroken dat voor de jeugdhoogheden carnaval erop za. En onder een wegpinkend traantje bij prins, prinses en aanwezigen werden de steek, het kroontje, de capes en de scepters weer ingeleverd werden tot de 11e van de 11e 2020.  

Mede namens de familie van prins Mook II en prinses Liza dankt de Mechelse jeugdcarnaval de buurten voor het versieren van de woningen en CV De Breuzelère voor de prettige samenwerking. Men mag dankbaar terugkijken op een mooie carnavalseditie 2020 voor de Mechelse jeugd.

- Advertentie -
Vorig artikelVrijwilligersavond parochie Mechelen voorlopig afgelast
Volgend artikelGeen doorgang Jubileumexpositie Houtem

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in