In de bosranden bij Slenaken woont een ernstig bedreigd zoogdiertje: de hazelmuis. Van eind september tot eind november 2021 gaat Staatsbosbeheer hier aan de slag om dit dier een betere leefomgeving te geven. Staatsbosbeheer start in het Groote Bosch, aan het Lintjesveldpad bij Heijenrath. Maakt u in het najaar gebruik van dit wandel- en mountainbikepad? Dan kunt u af en toe iets merken van de werkzaamheden.

De overgang van bos naar open vlakte is bij het Lintjesveldpad op veel plekken te groot. Staatsbosbeheer snoeit en verwijdert daarom op bepaalde plaatsen bomen. Zo kunnen er meer struiken groeien. Daardoor wordt de hazelmuis uiteindelijk minder kwetsbaar.

Van de meeste werkzaamheden is niets te merken. Af en toe kunt u rondom de bossen machines zien en horen. Het Lintjesveldpad blijft tijdens de werkzaamheden waarschijnlijk gewoon open. Het pad kan later in het najaar op enkele dagen minder toegankelijk zijn, tijdens het weghalen van het hout uit het bos. Uiteraard probeert Staatsbosbeheer de overlast te beperken.

- Advertentie -
Vorig artikelKoffiekar op pad om aandacht te vragen voor Week tegen Eenzaamheid
Volgend artikelGemeente Valkenburg a/d Geul zoekt verenigingen voor het ophalen van oud papier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in