Vandaag markeert een nieuwe mijlpaal voor Vaals met de introductie van ANWB AutoMaatje. Het programma, dat officieel van start ging om 12.00 uur, werd geopend met een feestelijke inauguratierit door wethouder Erika Jaegers. ANWB AutoMaatje biedt een innovatieve oplossing voor minder mobiele inwoners van de gemeente Vaals door hen te koppelen aan vrijwilligers die hen met hun eigen auto kunnen vervoeren.

Het initiatief, een samenwerking tussen de gemeente Vaals, ANWB en toegewijde vrijwilligers, is bedoeld om het groeiende sociale mobiliteitsprobleem aan te pakken. Wethouder Erika Jaegers benadrukt het belang van deze service: “ANWB AutoMaatje Vaals voegt een waardevolle dimensie toe aan ons lokale vervoersnetwerk, waardoor minder mobiele individuen opnieuw kunnen deelnemen aan het sociale en maatschappelijke leven, van een bezoek aan de kapper tot een kopje koffie bij een vriendin.”

Met Vaals als de 124e gemeente die deze vervoersdienst omarmt, markeert dit een belangrijke uitbreiding van ANWB AutoMaatje, dat sinds zijn oprichting in december 2016 actief is in meer dan 120 gemeenten en 530 woonplaatsen in Nederland.

Hoe werkt het? Inwoners die gebruik willen maken van ANWB AutoMaatje Vaals kunnen tot twee werkdagen van tevoren contact opnemen via telefoonnummer 06 185 231 46 of per e-mail naar automaatjevaals@gmail.com. Een matchmaker zal de deelnemer koppelen aan een beschikbare vrijwilliger in de buurt en de geschatte kosten doorgeven. Vervolgens haalt de vrijwilliger de deelnemer op en ontvangt na de rit een kleine onkostenvergoeding op basis van de gereden kilometers.

Voor meer informatie over ANWB AutoMaatje Vaals en om deel te nemen als vrijwilliger of deelnemer, kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Diana Al of Maurice Möllenbeck van de gemeente Vaals via automaatjevaals@gmail.com of telefonisch via 06 – 185 231 46. De openingstijden van ANWB AutoMaatje Vaals zijn maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur.

- Advertentie -
Vorig artikelCommandeurstraat triomfeert: Mechelen bevestigt definitieve parkeervergunningen
Volgend artikelCarnavalsprins Job I en Prinses Benthe gaan de CV de Breuzelère voor in Mechelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in