Het Kerkelijk zangkoor St Cecilia en het dameskoor Octavia vieren zondag 19 november in Eys hun patroonsfeest. Tijdens de hoogmis ( 9.45 uur ) zingen zij de Kurze Festmesse van Reimann en enkele meerstemmige liederen. Na afloop steekt men de straat over om in café Sport het feestprogramma voort te zetten, waarbij de onderstaande jubilarissen in de bloemetjes worden gezet.

Theo Dahlmans

Theo Dahlmans is 60 jaar lid van Kerkelijk zangkoor St. Cecilia. Hij zingt sindsdien nog steeds zijn partij bij de 2e tenoren. In 1974 trad hij toe tot het bestuur en in 1991 werd hij voorzitter. Na 45 jaar bestuurslid, waarvan 28 jaar als voorzitter, reikte hij in 2019 de voorzittershamer over aan Arthur Prakken. Ontelbare kerkelijke vieringen, bruiloften en uitvaarten heeft hij meegezongen. Niet te vergeten de Muziekdagen Eys met de Krönugsmesse waarvan hij 12 jaar als voorzitter fungeerde. Zijn grootste “zang-liefde” is al die jaren toch nog steeds het Gregoriaans gebleven. Ook voor de parochie H. Agatha was en is hij nog steeds verdienstelijk als lector en medegrondlegger voor de avondwakes. Verder maakt hij deel uit van het liturgisch beraad, de pastoraatsgroep en doet hij de voorbereiding voor de Vormselviering. Ook was hij gedurende 16 jaar secretaris van het dekenaat Gulpen. Voor al zijn verdiensten is hij in 2005 onderscheiden met de Pauselijke Onderscheiding “Pro Ecclesia et Pontifice”; in 2013 met een Koninklijke Onderscheiding en in 2015 met de Agathaspeld van de parochie.

Ad Broers

Ad Broers is 40 jaar lid van het koor en zingt mee met de 2e bassen. In 1988 werd hij bestuurslid en sinds 1997 tot heden is hij secretaris. In deze periode heeft hij meerdere 4 daagse koorreizen mede georganiseerd. Daarnaast is hij 40 jaar lid van schutterij St. Sebastianus. En sinds 1997 is Ad lid van het kerkbestuur van de parochie H. Agatha, waarin hij meerdere functies vervult.

Voor al zijn verdiensten ontving hij in 2010 een Koninklijke Onderscheiding en in 2015 de Agathaspeld van de parochie.

Giel Hermans

Giel Hermans viert dit jaar zijn 25-jarig lidmaatschap. Hij trad als 2e tenor in de voetsporen van zijn vader Ger. Omdat zijn echtgenote Tiny bij het dameskoor Octavia zingt, was de stap om ook te gaan zingen niet zo groot. Hij is dan wel een „laatbloeier“ als zanger bij het koor, maar muzikaal is hij wel degelijk. Na 27 jaar lidmaatschap bij harmonie St Agatha in Eys stapte hij in 1987 over naar de fanfare Eendracht op de Huls. Vandaar werd hij lid van de fanfare St. Cecilia in Bocholtz waar hij nu ruim 32 jaar lid is en de schuiftrombone speelt. In 2021 werd hij gehuldigd met zijn 60-jarig lidmaatschap van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen.

Bertie Hambuckers-Last en Hilde Wings-van Loo zijn beiden 60 jaar lid van dameskoor Octavia.

Hilde Wings- van Loo

Hilde Wings-van Loo is 60 jaar lid van dameskoor Octavia. Zij zingt met verve de sopraan partij. Hilde is een trouw lid en ook als andere koren haar vragen om mee te zingen zegt ze niet vlug nee. Verder is ze reeds jaren lid bij het kerkelijk zangkoor in Simpelveld, dat na haar huwelijk haar thuisbasis werd. Ook nam Hilde meer dan 25 jaar namens het koor zitting in de toenmalige stichting Muziekdagen van Eys, waar jaarlijks de Krönugsmesse werd uitgevoerd. Het koor dankt Hilde voor haar inzet en trouwe opkomst en zal haar op 19 november 2023 op gepaste wijze huldigen.

Bertie Hambuckers–Last Mevrouw

Bertie Hambuckers-Last is eveneens 60 jaar lid van dameskoor Octavia. Zij heeft steeds de alt partij gezongen. Zij was een vaste zangeres op de zaterdagavond als het dameskoor zingt ter ondersteuning van de H. Mis in de H. Agatha parochiekerk. Verder heeft ze jarenlang gezongen bij het ouderenkoor ‘Zingend door het Leven’ in Eys. Door haar verhuizing naar Gulpen een aantal jaren geleden en haar visuele beperking is het voor haar niet meer mogelijk om aan de repetities en uitvoeringen deel te nemen. Gezien haar staat van dienst heeft het bestuur haar erelid gemaakt van het koor. Ook zij zal in de bloemetjes gezet worden.

- Advertentie -
Vorig artikelGevelsteen ‘Timpaan’ weer te bewonderen
Volgend artikelSt. Martinusviering met Scouting St. Martinus Mechelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in