Veel agrariërs en andere ondernemers hebben moeite om het hoofd boven water te houden tijdens de coronacrisis. Criminelen zien dit ook en proberen hun slag te slaan. Daarom roept het RIEC Limburg (Regionaal Informatie- en Expertise Centrum) op om extra oplettend te zijn voor ondermijnende criminaliteit.

Hoe herken ik ondermijnende criminaliteit?
“Criminelen blijven het liefst onder de radar. Vaak benaderen ze eigenaren van loodsen en schuren om deze ruimtes te huren voor veel geld. Dit kan gepaard gaan met dwang en intimidatie. De ruimtes doen doorgaans dienst als drugslab of opslagplaats voor illegale handelswaar.”

Wat doe ik als vreemden mij benaderen?
“Wees kritisch en blijf afstandelijk. Noteer het kenteken en onthoud hoe de mensen eruitzien. Vraag ook rond in de omgeving: wie kent ze? Overleg met de wijkagent en de WhatsApp-groep van de buurt.”

Wat doe ik als ik het niet vertrouw?
“Ziet u verdachte situaties in uw omgeving of bent u zelf benaderd door criminelen? Meld dit dan bij de politie of bij de wijkagent of via 0900-8844. Meer weten over ondermijnende criminaliteit? Ga naar www.riec.nl/corona/buitengebied.”

- Advertentie -
Vorig artikelJaarlijkse collecte vervalt, maar kamp gaat door in eigen dorp: Scouting St. Martinus weer van start
Volgend artikelMeedenken met de renovatie van de Gerendalseweg in Scheulder

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in