In een recente verklaring heeft wethouder Wim Weerts aangegeven dat de gemeente hoogstwaarschijnlijk voorziet in de allerlaatste uitbreiding in de regio Sibbe of IJzeren. De zoektocht naar geschikte bouwlocaties aan de westkant van Sibbe heeft volgens Weerts geen haalbare opties opgeleverd, waarbij hij benadrukt dat de aanwezigheid van mergelgrotten in dat gebied een extra belasting niet kunnen dragen.

Het binnenterrein tussen de woningen aan de Kruisstraat, de Kapelstraat en de Limietstraat, eerder onderwerp van een plan door Swentibolt, stuitte in het verleden op aanzienlijke weerstand onder de inwoners van IJzeren en Sibbe, aldus Weerts. Het eerdere voorstel betrof destijds een appartementencomplex.

Recentelijk werd een nieuw plan gepresenteerd tijdens een informatieavond voor buurtbewoners, waarop over het algemeen positief werd gereageerd, voornamelijk vanwege het verschil in woningtypes in vergelijking met het eerdere voorstel, aldus Weerts. Het college van B en W heeft haar goedkeuring gegeven aan dit plan, dat echter nog de inspraakprocedure moet doorlopen.

Het voorgestelde bouwplan omvat acht koopwoningen in de middenklasse, acht betaalbare koopwoningen, vijf huurwoningen in de sociale sector en zes starterswoningen. Wethouder Weerts benadrukt dat dit plan beoogt tegemoet te komen aan de behoeften van alle categorieën woningzoekenden in Sibbe en IJzeren.

Dit aangekondigde project beoogt een inclusieve woonomgeving te creëren die diverse huishoudens in de regio aanspreekt en voorziet in verschillende typen woningen. De komende periode zal het plan onderworpen worden aan de inspraakprocedure, waarbij de gemeente alle belanghebbenden de gelegenheid biedt om hun stem te laten horen.

- Advertentie -
Vorig artikelHotelproject Croix de Bourgogne in Valkenburg: Rigoureuze tijdsplanning met boetes bij overschrijding
Volgend artikelPrinsenproclamatie 69e Prins CV De Gaarekiekere

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in