Sinds kort is er een nieuwe bewegwijzerde wijnroute ‘Route des Vins Berg en Terblijt – Houthem St. Gerlach’. Met deze educatieve route kan de bezoeker nu nog uitgebreider kennis maken met de Zuid-Limburgse wijn. De wijngaarden in Berg en Terblijt en Houthem St. Gerlach zijn een waardevolle aanwinst in het rijtje van wijnroutes in Zuid-Limburg vanwege de jonge wijngaarden. Visit Zuid-Limburg wil Zuid-Limburg als wijnregio op de kaart zetten bij zowel de gast als de eigen inwoner en hiermee het kwalitatief hoogwaardig toerisme bevorderen. 

Route des Vins Berg en Terblijt – Houthem St. Gerlach

De wijnroute door Gemeente Valkenburg aan de Geul voert je langs 4 wijngaarden en 1 fruitgaard: Wijngoed Lenoire, Dorpswijngaard Halte St. Gerlach, Leerwijngaard Entre Les Collines, Wijndomein St. Martinus – locatie Château St. Gerlach, en Fruitbedrijf Huids. Tijdens de 12 km lange themawandeling passeert men deze jonge wijngaarden. In Vilt maakt men kennis met een bijzonder fruitbedrijf dat cider produceert. Onderweg bewondert de wandelaar ook de spectaculaire rotswoningen van de blokbrekers, wandelt door natuurgebied Ingendael en kruist het Jacobspad in Houthem St. Gerlach. Borden bij de wijngaarden voorzien o.a. in informatie over de wijnen en het productieproces ervan. De route is ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Valkenburg aan de Geul.

“Een wijnroute is een fantastische aanvulling voor onze ‘wandelgemeente’. Het vijfsterrenlandschap, de Heuvelland4daagse, de vele bewegwijzerde wandelroutes. Allemaal ingrediënten voor bezoekers om naar Valkenburg te komen om hier te wandelen. Zuid-Limburg wordt ook steeds bekender als wijnregio. Een mooie combinatie dus om al wandelend kennis te maken met de wijngaarden in Valkenburg aan de Geul” zegt Kevin Rouwette, wethouder Economie, Toerisme en Recreatie van de gemeente Valkenburg aan de Geul.

Wijnregio Zuid-Limburg

Met steeds meer wijngaarden die uit de grond ‘schieten’, wijnboeren die internationaal prijswinnende wijnen leveren én een Beschermde Oorsprong Benaming (BOB) boekt Zuid-Limburg steeds meer succes als wijnregio. De combinatie van rijke bodems, de vele hellingen én het ambacht van de wijnbouwer maken de regio uniek ten opzichte van andere regio’s in Nederland. Het thema wijn is sterk verbonden met het DNA van onze regio. Ook gemeenten stellen het thema als steeds hogere prioriteit in hun toeristische visie waardoor de wijnroutes volop in ontwikkeling zijn.

- Advertentie -
Vorig artikelPartij-Wittem doet gouden bruiloft uit 1922 nog eens over
Volgend artikelVolop muziek in de 55e Luikse Markt Wahlwiller

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in