Zorgen voor een ander is niet vanzelfsprekend. Een mantelzorger heeft namelijk niet per se gekozen voor deze taak, maar draagt toch zorg voor de gezondheid van dierbaren om zich heen, door ze te ondersteunen in het dagelijks leven. Mantelzorg kan intensief zijn en gaat soms wel 24 uur per dag door. De gemeente Gulpen-Wittem is trots op deze kanjers, en willen ze graag in het zonnetje zetten door middel van een groot mantelzorgcompliment! Vindt u dat ook? Deel dan ook een mantelzorgcompliment uit! Of attendeer mantelzorgers erop dat zij hun zorgvragers helpen om dit aan te vragen.

Wat is het mantelzorgcompliment?

Het mantelzorgcompliment is een jaarlijkse vergoeding voor mantelzorgers. Het is een geldbedrag van maximaal 200 euro. De hoogte van het geldbedrag is afhankelijk van het aantal aanvragen.

Wie vraagt het mantelzorgcompliment aan?

Degene die de zorg ontvangt kan het mantelzorgcompliment bij de gemeente aanvragen. Kan hij of zij dit niet (meer) zelf? Dan kan de mantelzorger hem / haar hierbij ondersteunen.

Wie komt in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor een mantelzorgcompliment gelden de volgende voorwaarden:
1. Degene die de zorg ontvangt (de zorgvrager) moet in de gemeente Gulpen-Wittem wonen (thuiswonend of verzorgings-/verpleeghuis).
2. De mantelzorger mag wel buiten de gemeente Gulpen-Wittem wonen.
3. De zorgvrager krijgt voor tenminste 8 uur per week en langer dan 3 maanden hulp van de mantelzorger(s). Dit moet in ieder geval zo zijn voor het jaar 2020.
4. De zorgvrager mag één mantelzorgcompliment (ter hoogte van maximaal 200 euro) aanvragen per jaar. Krijgt de zorgvrager hulp van meerdere mantelzorgers, dan mag hij of zij dit bedrag over hen verdelen.  

Hoe kunt u het mantelzorgcompliment aanvragen?

Het mantelzorgcompliment kunt u vanaf 1 augustus tot 1 december 2020 aanvragen. U dient een aanvraagformulier in te vullen. U kunt vanaf 1 augustus 2020:
– het aanvraagformulier direct digitaal op de gemeentelijke website invullen 
– een aanvraagformulier met antwoordenvelop bij de balie van het gemeentehuis te Gulpen ophalen.

Aanvraag

Vul het aanvraagformulier volledig en naar waarheid in. Zonder een volledig ingevuld formulier kunnen wij uw aanvraag helaas niet in behandeling nemen. Voor de kerst van 2020 informeren wij de aanvrager van het compliment over ons besluit. Dan is ook de exacte hoogte van het geldbedrag bekend.

Vragen over het mantelzorgcompliment?

Neem dan contact op met het Wmo-loket via wmo-loket@gulpen-wittem.nl of telefonisch via het nummer 14 043. Dat kan van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur.

- Advertentie -
Vorig artikel“Zelf kiezen, zelf ervaren en zelf accepteren!” – Sem Sodermans aan het woord
Volgend artikelMaak het inbrekers niet te makkelijk tijdens de vakantie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in