De zomer is aangebroken! Een fijne tijd waarin veel mensen dagjes uit of op vakantie zijn. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn. Er zijn echter een aantal tips die u kunnen helpen de kans op inbraak te verkleinen. Het is belangrijk dat zo veel mogelijk inwoners deze gebruiken:

Op vakantie? Licht de buren in
Vertel uw vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en deze een bewoonde indruk geven. Dit door de post weg te halen, de plantjes water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten en een lampje aan te doen.

Bel 112 bij verdachte situaties
Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld geluiden vanuit uw woning terwijl u er niet bent) direct de politie via telefoonnummer 112 moeten bellen. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Bewoonde indruk
Geef uw woning een bewoonde indruk als u weg bent: zet de verlichting op een tijdschakelaar, laat wat goedkoop speelgoed in de tuin achter, laat een kopje op tafel staan of wat afwas op het aanrecht. Laat kostbaarheden nooit in het zicht liggen: niet thuis en niet in de auto op vakantie.

Voor de thuisblijvers; let op insluipers
Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor gaan. Doe uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u maar heel even naar de buren, boodschappen doen of even naar boven om bijvoorbeeld de was op te hangen.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Naast deze tips, blijft het natuurlijk van belang om te zorgen voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en deuren. Een goedgekeurd slot voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en herkent u aan het SKG-logo, 1, 2 of 3 sterren en het ® teken. Vraag hierover advies aan een PKVW-bedrijf. Een lijst met erkende PKVW-bedrijven staat op www.politiekeurmerk.nl

Meer informatie

Kijk voor meer informatie, preventietips om veilig te wonen en voor het behalen van het pkvw-certificaat op www.politiekeurmerk.nl.

- Advertentie -
Vorig artikelZet een mantelzorger in het zonnetje!
Volgend artikelRoda boekt derde zegen tijdens oefencampagne

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in