Valkenburg en Gulpen zetten hun krachten in om de Energiecorporatie Geuldal te ondersteunen bij de uitbreiding van het aantal zonnepanelen in het pittoreske Heuvelland. Deze gloednieuwe Energiecorporatie Geuldal zal jaarlijks een subsidie van twintigduizend euro ontvangen van zowel de gemeente Valkenburg als Gulpen-Wittem, en deze overeenkomst is in principe geldig voor een periode van vier jaar. De oprichting van deze stichting heeft als voornaamste doel mensen die om diverse redenen geen zonnepanelen op hun eigen daken kunnen installeren, toch de kans te bieden om te kiezen voor milieuvriendelijke groene stroom. Het streven is dat de stichting deze zonnepanelen bijvoorbeeld op de daken van grote bedrijven zal laten plaatsen.

Een van de potentiële locaties die in overweging worden genomen, is de nieuwe landbouwloods bij Berghof, gelegen aan de kop van de Keutenberg. Deze loods is eigendom van het Elisabeth Strouven Fonds. Valkenburg overweegt bovendien om het dak van de sporthal in Berg en Terblijt beschikbaar te stellen voor dit nobele doel.

De financiële bijdrage van beide gemeenten dient als aanmoediging voor de start van deze coöperatie. “Dankzij het initiatief van deze stichting kunnen we mogelijk beter voldoen aan onze klimaatdoelstellingen,” merkt wethouder Niels Dauven van Valkenburg op. “Daarom verdient dit initiatief ook onze financiële steun en waardering.”

- Advertentie -
Vorig artikelVier jubilarissen Mandoline- en Gitaarorkest Alpenklank Lemiers
Volgend artikelExclusieve wijngaardbezoeken bij Wijndomein Stokhem dit Weekend!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in